Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Effectieve en duurzame preventie seksueel geweld in de gemeente: het kan!

Wist je dat lokale overheden veel invloed hebben op het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld? Laat je inspireren en bekijk wat jij in jouw gemeente kan doen.

#TotHier

Steeds meer gemeenten zeggen #TotHier. Zij zien de urgentie om serieus werk te maken van preventie van seksueel geweld. Dat is goed nieuws, want de cijfers zijn schokkend. Meer dan de helft van de vrouwen en 1 op de 5 mannen heeft te maken gehad met seksueel geweld en ongewenste aanrakingen. Soms met levenslange, ernstige psychologische en lichamelijke schade als gevolg, die ook nog eens leidt tot hoge economische en maatschappelijke kosten.

Aan de slag

Wil je in jouw gemeente ook aan de slag met effectieve en duurzame preventie seksueel geweld? Bekijk het 8-puntenplan, meld je aan voor de webinar of bekijk het ondersteuningsaanbod van regioplan:

Download het 8-puntenplan

Deze publicatie biedt gemeenten concrete aanbevelingen voor een aanpak die werkt. Het geeft munitie om structurele preventie van seksueel geweld te agenderen en te realiseren. Het voorkomen van seksueel geweld betekent minder beschadigde levens, minder kosten en een veiligere gemeente én samenleving voor huidige en toekomstige generaties.

Bekijk het 8-puntenplan en stuur het door naar relevante collega’s en partners.

Preventie van seksueel geweld in de gemeente

Meld je aan voor de Webinar Preventie van seksueel geweld in de gemeente

Op dinsdag 21 juni van 10:00 – 11:15 uur organiseren Rutgers en Regioplan samen een webinar over preventie van seksueel geweld in de gemeente. Raadsleden, beleidsmakers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Meld je hier aan voor de webinar

Maak gebruik van het ondersteuningsaanbod van Regioplan

Regioplan ondersteunt bij het ontwikkelen van een plan van aanpak tot het uitvoeren van een impactmeting. Trajecten zijn altijd op maat, zodat ze optimaal aansluiten bij de doelen en mogelijkheden van de gemeente.

Bekijk hun aanbod hier

Gerelateerd