Zoeken

Pers

Wie we zijn: Rutgers, expertisecentrum voor seksualiteit

Rutgers heeft meer dan vijftig jaar kennis en ervaring in het werken met jongeren op het gebied van seksualiteit en is inmiddels een toonaangevende organisatie op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en betekenisvolle jongerenbetrokkenheid, zowel in Nederland als internationaal. Samen met partners werken we aan verbetering van seksuele rechten, toegang tot voorlichting en informatie over seksualiteit, toegang tot anticonceptie en veilige abortus, en preventie van seksueel geweld.

Persvoorlichting

Heb je als journalist vragen over ons werk? Dan kun je daarmee terecht bij de persvoorlichters van de afdeling Communicatie. Zij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk antwoord krijgt op je vraag, of brengen je in contact met de juiste collega voor een interview.

Telefoon: (06) 46 19 35 49
E-mail: communicatie@rutgers.nl

Woordvoering

Directeur Marieke van der Plas doet de woordvoering over Rutgers en maatschappelijk relevante onderwerpen. De programmamanagers zijn de inhoudelijk experts en woordvoerder van de verschillende thema’s. Afhankelijk van je vraag, kijkt de persvoorlichter welke woordvoerder je het beste verder kan helpen.

Woordvoerders

  • Marieke van der Plas (directeur)
  • Willy van Berlo (seksueel geweld)
  • Marianne Cense (seksuele vorming/seksueel geweld/onderzoek)
  • Hanneke de Graaf (seksuele ontwikkeling / onderzoek)
  • Luc Lauwers (seksuele vorming)
  • Yuri Ohlrichs (seksuele vorming/seksueel geweld)
  • Ineke van de Vlugt (anticonceptie & abortus)

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.