Zoeken
Expertisecentrum Seksualiteit Rutgers

Over Rutgers

Onze missie is een wereld waarin iedereen vrij is om van seks en relaties te genieten om zo gelukkiger te zijn.

Vrij om van seksualiteit te genieten

Vrij zijn om van onze seksualiteit en relaties te genieten maakt ons gelukkiger. Voor jongeren is dit vooral belangrijk. Respect voor elkaar is de basis voor deze vrijheid. Rutgers’ werk is nu relevanter dan ooit; wereldwijd worden jongeren beperkt in de toegang tot goede seksuele voorlichting, anticonceptie en veilige abortus. Het werk van Rutgers is ook relevant in Nederland zelf. Vooral op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen en het voorkomen van seksueel geweld is nog veel winst te behalen.

Onderzoeken, kennis delen, trainen, praten en adviseren

We combineren onze kennis met nieuwsgierigheid. We doen onderzoek en delen die kennis dan weer. We trainen en adviseren professionals, jongeren en beleidsmakers. We praten open over seks en seksualiteit. Want hoe meer er over gesproken wordt, hoe gewoner het wordt. Zo komt er steeds minder schaamte en taboe op het onderwerp. Zo verbinden we jongeren, ouders, leraren en zorgverleners en ook plannenmakers en politici. En zorgen we dat praten ook doen wordt.
Lees meer over wat wij doen

Samenwerken aan een wereld waarin ieders seksualiteit telt

Als organisatie willen we mensen verbinden, in hun kracht zetten en meenemen.
Daarvoor werken we samen. Onze medewerkers doen dat met elkaar, met het veld en met jou. En met onze partners. Want samen weet je zoveel meer en kom je echt verder.

Geschiedenis

Rutgers is het expertisecentrum in Nederland voor seksualiteit. We kijken terug op een lange en af en toe turbulente geschiedenis. Het Rutgers van nu is voortgekomen uit een aantal fusies, met die tussen Rutgers Nisso Groep en WPF (World Population Foundation) als recentste. Voor de oorsprong van de organisatie gaan we terug naar de late 19de eeuw.

Belangrijke documenten

Enthousiast geworden?

Bekijk onze vacatures

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.