Zoeken

Johannes Rutgers Dialoog

Elk najaar gaan we het gesprek aan in de vorm van een dialoog rond een actueel thema. Zo wordt het thema van meerdere kanten belicht en besproken. Personen, die met het gekozen thema in hun leven te maken hebben nodigen we uit. Dat kan professioneel maar ook persoonlijk zijn. We betrekken nadrukkelijk jongeren in dit debat.

Uitkomsten en ideeën uit de samenkomsten worden omgezet in nieuwe aandachtspunten, aanpak of richting van Rutgers. De dialoog is een belangrijk instrument om ons werk te blijven verbinden met de jongeren voor wie we ons werk doen.

 

animatie van 5 figuren van verschillend etniciteit, dansend op een abstracte achtergrond dat de planeet aarde weergeeft.

Rutgers Dialoog 2023: De strijd om seks anno 2023

Seksuele en reproductieve rechten staan steeds meer onder druk. Zowel nationaal als internationaal. Dit heeft gevolgen voor de rechten en de gezondheid van miljoenen mensen. Het recht op abortus, lhbti+ rechten en relationele en seksuele vorming zijn daarbij vaak het doelwit. Dat heeft serieuze gevolgen voor de zelfbeschikking, keuzevrijheid en veiligheid van meiden, vrouwen en lhbti+ personen.

Lees meer

Voorgaande edities

Nieuwsgierig naar de andere Rutgers Dialogen? Bekijk de verslagen

Achtergrond van de dialoog

Dr. Johannes Rutgers (1850–1924) is de naamgever van de Rutgers Stichting, een van de voorlopers van Rutgers. Hij was een pionier op het gebied van seksualiteit en anticonceptie. De Rutgers Dialoog is besloten en alleen op uitnodiging toegankelijk.

Met de Johannes Rutgers Dialoog eren wij hem en willen wij onze relaties inspireren als het gaat om seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.
Directeur Marieke van der Plas

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.