Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Johannes Rutgers Dialoog

Over seks praten is nodig. Want hoe meer we het erover hebben, hoe makkelijker het wordt. Dus zoeken we het debat op, luisteren we en leren we. Het is ons uitgangspunt voor de Rutgers Dialoog. De Rutgers Dialoog is besloten en alleen op uitnodiging toegankelijk.

Elk najaar gaan we het gesprek aan in de vorm van een dialoog rond een actueel thema. Zo wordt het thema van meerdere kanten belicht en besproken. Personen, die met het gekozen thema in hun leven te maken hebben nodigen we uit. Dat kan professioneel maar ook persoonlijk zijn. We betrekken nadrukkelijk jongeren in dit debat.

Uitkomsten en ideeën uit de samenkomsten worden omgezet in nieuwe aandachtspunten, aanpak of richting van Rutgers. De dialoog is een belangrijk instrument om ons werk te blijven verbinden met de jongeren voor wie we ons werk doen.

Rutgers Dialoog 2021: Op wereldreis met Covid-19

“Vorig jaar dáchten we dat de covidmaatregelen impact zouden hebben op jongeren, nu wéten we het”, zei Ton Coenen, directeur van Rutgers tijdens de Rutgers Dialoog 2021.

“Neem de impact van verregaande maatregelen op het seksleven van jongeren mee in de besluitvorming over covid.”

Wereldwijd voelden jongeren zich kwetsbaarder tijdens de pandemie, konden ze langdurig niet naar school en hadden ze veel minder toegang tot anticonceptiemiddelen. Bovendien was er meer sprake van seksueel geweld, zowel onder meisjes als onder jongens.

Lees meer

Voorgaande edities

Nieuwsgierig naar de andere Rutgers Dialogen? Bekijk de verslagen

Achtergrond van de dialoog

Dr. Johannes Rutgers (1850–1924) is de naamgever van de Rutgers Stichting, een van de voorlopers van Rutgers. Hij was een pionier op het gebied van seksualiteit en anticonceptie. De Rutgers Dialoog is besloten en alleen op uitnodiging toegankelijk. De dialoog wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Postcodeloterij.

Met de Johannes Rutgers Dialoog eren wij hem en willen wij onze relaties inspireren als het gaat om seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Meer Over Rutgers