Zoeken

Strategie, visie en missie

Het zoeken en verdedigen van vrijheid

Vrij zijn om van onze seksualiteit en relaties te genieten draagt bij tot ons geluk. Dit is belangrijk voor iedereen, maar zeker voor jonge mensen. Deze vrijheid is gebaseerd op respect voor elkaar, maar staat helaas voor veel mensen onder druk of is niet haalbaar.

Het ‘waarom’ van het werk van Rutgers is dan ook: seksuele vrijheid voor iedereen. Het is ook de basis voor onze strategie, die onze nationale en internationale ambities schetst voor de periode van 2022 tot 2025.

Relevanter dan ooit

Rutgers’ werk is nu relevanter dan ooit; wereldwijd worden jongeren beperkt in de toegang tot goede seksuele voorlichting, anticonceptie en veilige abortus.

Daar komt nog bij dat de recente COVID-19-pandemie de vooruitgang op het gebied van seksualiteit stil heeft gezet. De hele wereld moest anders gaan werken. In veel landen was er minder gezondheidszorg. Seksuele voorlichting en zaken als veilige abortuszorg, werden als niet belangrijk gezien. Seksuele rechten werden geschonden. Dit heeft het leven van veel mensen schade gedaan en daarom is ons werk nu urgent geworden. In de komende jaren willen wij de seksuele rechten terugbrengen op het niveau van voor de pandemie én hoger.

Om ons werk om de gezondheid en de rechten van jongeren te versterken zal Rutgers:

  • samenwerken met en voor jongeren
  • onze partners versterken
  • wetenschappelijk onderzoek vertalen naar de praktijk en terug
  • publieke steun voor onze onderwerpen krijgen
  • wetgeving en beleid verbeteren
  • onze gepassioneerde medewerkers en onze organisatie versterken
  • onze financiering spreiden

Toegankelijke expertise voor iedereen

We hebben meer dan vijftig jaar kennis en ervaring in het werken met jongeren op het gebied van seksualiteit. We zijn het expertisecentrum op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. We betrekken jongeren actief bij wat we doen.

Bij Rutgers praten we open en praktisch over seksualiteit. We baseren ons werk en onze inhoud op onderzoek en ervaring en durven moeilijke en controversiële onderwerpen aan te snijden. We verplichten ons om inclusief te werken en met respect voor diversiteit in context en cultuur.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.