Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Nieuws – Artikel

Rutgers Dialoog: Op wereldreis met Covid-19

Terug naar overzicht
1 november 2021

“Vorig jaar dáchten we dat de covidmaatregelen impact zouden hebben op jongeren, nu wéten we het”, zei Ton Coenen, directeur van Rutgers tijdens de Rutgers Dialoog 2021.

“Neem de impact van verregaande maatregelen op het seksleven van jongeren mee in de besluitvorming over covid.”

Wereldwijd voelden jongeren zich kwetsbaarder tijdens de pandemie, konden ze langdurig niet naar school en hadden ze veel minder toegang tot anticonceptiemiddelen. Bovendien was er meer sprake van seksueel geweld, zowel onder meisjes als onder jongens.

De impact van de pandemie op persoonlijke levens van jongeren is enorm. We moeten zorgen dat wat we bereikt hebben op het gebied van seksuele gezondheid en rechten, niet weer verliezen.
Ton Coenen, directeur Rutgers

Het aantal ongewenste zwangerschappen is door de pandemie wereldwijd opgelopen tot 12 miljoen, zei Kitty Van der Heijden, directeur-generaal Internationale Samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Pandemie

Rutgers sprak Nederlandse jongeren over de impact van covid op hun seksleven maar ook jongeren uit Benin, Oeganda en Nepal. “Jongeren hebben seks, willen seks, laat dat geen taboe zijn en laat het veilig zijn”, zei de Oegandese Faith Nabunya.
De Nepalese transgenderactiviste Rukshana Kapali zei dat lhbti’ers tijdens de pandemie kwetsbaarder zijn geworden.

Livestream

In de terminal staat ons vliegtuig klaar om je mee te nemen naar de bestemmingen: Nepal, Benin, Oeganda en Nederland. Tijdens de spreekwoordelijke wereldreis ontmoeten we verschillende jongeren: Rukshana Kapali uit Nepal, Traoré Soudeissi uit Benin en Faith Mairah en Faith Nabunya uit Oeganda. Vanuit Nederland zijn Josh de Lange, Josephine Coers, Radhieka Bansidhar en Mik Zwaan te gast.

Bekijk de livestream
Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten