Gerelateerd
Bekijk ook onze andere stories!
Foto's: Mohamed Boulaich
Als jongerenambassadeur en vrijwilliger bij AMPF, de Marokkaanse Vereniging voor Gezinsplanning, wil Omar graag de vele misvattingen in zijn land veranderen.
“Ik leid een project voor maatschappelijke betrokkenheid genaamd ‘Ambassadors de Quartier’ in de noordelijke regio van Marokko,” vertelt Omar. “We ondersteunen jonge meiden en jongens die de school hebben verlaten, soms met een diploma, maar nog geen werk hebben gevonden. We organiseren teambuildingactiviteiten en brengen ze in contact met lokale organisaties, scholen en politici in hun gemeenschap. Een van de trainingen die we ze gaven ging over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, samen met AMPF.”
“AMPF ondersteunt jongeren in Marokko en de MENA-regio door hen te helpen met hun seksuele gezondheid en hun begrip van puberteit, soa’s en seksuele toestemming te vergroten door middel van training, bewustwordingscampagnes en pleitbezorging. Toen ik begon als jongerenambassadeur bij AMPF, zag ik dat hun visie overeenkwam met de mijne. Het is verbazingwekkend hoe we een duurzame coalitie hebben gecreëerd van mensen en organisaties die werken aan seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Als ik uiteindelijk stop, zullen andere jonge mensen het voortzetten. Ik heb het gevoel dat ik het geluk heb gehad dat ik deze informatie zelf heb gekregen toen ik op school zat, nu zullen anderen dat ook hebben.”
“"Voor mij zijn veilige en ondersteunende omgevingen voor kinderen om in op te groeien heel belangrijk. Iedereen moet al vroeg leren over persoonlijke grenzen en toestemming."”
Omar is een van de jongeren die heeft geholpen bij het ontwikkelen en bijwerken van een lespakket voor seksuele voorlichting, genaamd ‘It’s All One Curriculum’. “Mijn rol bestond uit het onderzoeken van het meest recente bewijsmateriaal, het bespreken en testen van cultureel gevoelige benaderingen en het verwerken van feedback van experts. Samen hebben we een uitgebreide en toegankelijke bron gecreëerd, met activiteiten die inspelen op de behoeften en uitdagingen van jongeren in onze regio.”
“Door aan de toolkit te werken, kreeg ik een beter inzicht in het nieuwste bewijsmateriaal, de beste praktijken en trends, die ik kan gebruiken in mijn werk als maatschappelijk werker en jongerenambassadeur.”
““Het is beangstigend hoeveel mensen in Marokko zich niet bewust zijn van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.””
“In de toekomst zou ik graag een programma leiden dat seksuele voorlichting promoot. Het is beangstigend hoeveel mensen in Marokko zich niet bewust zijn van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Er bestaan misvattingen in de gemeenschap die ik graag zou willen veranderen. Met dit werk kan ik blijven pleiten voor belangrijke zaken als seksuele voorlichting en bijdragen aan het saamhorigheidsgevoel van jongeren in Marokko en daarbuiten.”
Bekijk ook onze andere stories!
Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.