Zoeken
Stories – Story

Film ‘Dutch Lessons in Love’

Hoe wij in Nederland met jongeren praten over seksualiteit

Terug naar overzicht
Tags: Dutch Lessons in Love

Vergeleken met veel andere landen hebben we in Nederland lage aantallen tienerzwangerschappen en soa’s. Onze jongeren zijn over het algemeen goed geïnformeerd over seksualiteit en beschermen zich relatief goed. Vanuit het buitenland krijgen we vaak de vraag hoe wij in Nederland met jongeren praten over seksualiteit, en hoe we dit open klimaat hebben bereikt. In de film ‘Dutch Lessons in Love’ laten we het zien.

Dutch Lessons in Love – part 1 (17 min)

Over maatschappelijke ontwikkelingen en organisaties als de NVSH en de Rutgers Stichting die bijdroegen aan het vrije seksuele klimaat in Nederland. Bekijk de sneak preview (4 min) van Dutch Lessons in Love – part 1.

Dutch Lessons in Love – part 2 (22 min)

Hoe zorgen Rutgers en Soa Aids Nederland dat jongeren in Nederland seksualiteit op een veilige, prettige en gewenste manier beleven, op een moment dat ze eraan toe zijn? Aan bod komen de rol van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en Sense. Laat je inspireren en overtuigen!

Stories

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere stories!

Alle stories

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.