Zoeken
Stories – Campagne

Ben je oké? voorkomt ongewenst seksueel gedrag

De publiekscampagne Ben je oke maakt ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar.

Weet jij wat je moet doen als je ziet dat iemand wordt lastiggevallen? De Ben je oké?-campagne helpt omstanders om in te grijpen met een eenvoudige vraag: Ben je oké. Uit onderzoek blijkt dat deze vraag het meest succesvol is. Je beschuldigt niemand en helpt een ander op een moeilijk moment.

Meer dan 200 poppodia, kroegeigenaren, studentenverenigingen clubs en festivalorganisatoren vragen hun bezoekers om uitgaan samen leuker en veiliger te maken met Ben je oké?. Zij hangen de posters op en verspreiden de vraag via hun social media. Ook trainen ze hun personeel en maken beleid om ongewenst seksueel gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Jongeren zijn blij met de campagne. In plaats van hulpeloos toekijken weten ze nu wat ze kunnen doen als ze het zien en grijpen sneller in.

Zo voorkom je ongewenst seksueel gedrag in jouw poppodium, kroeg of studentenverenging

Ben je oke helpt horecaondernemers, studentenverenigingen en festivalorganisatoren maatregelen nemen en beleid opstellen met de toolkit ‘Hier is het oke’. Met deze toollkit kunnen zij ongewenst seksueel gedrag op hun locaties zoveel mogelijk voorkomen.

‘Hier is het oké’ bestaat uit een uitgebreide checklist en een instructiekaart voor achter de bars en op verenigingen. Ook bevat de toolkit instructievideo’s waarmee horecapersoneel en barcommissies en mentoren van nieuwe studenten ongewenst seksueel gedrag kunnen herkennen en weten hoe te handelen als het plaatsvindt.

Wil jij je bezoekers en leden ook een zorgeloze tijd geven?

Ga dan naar de website van ‘Ben je Oke?’ en vul de ‘Hier is het oke’-checklist in, bestel de posters en maak jouw locatie helemaal oke!

Ga naar benjeoke.nl
Stories

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere stories!

Alle stories

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.