Zoeken
Nieuws – Artikel

Tips voor een open gesprek over abortus

Terug naar overzicht
28 september 2023

Het is vandaag World Safe Abortion Day. Op deze dag lanceert Rutgers, expertisecentrum seksualiteit, de gids Gesprek Gemist?. Deze gids geeft praktische tips voor een open gesprek over abortus. Je leest ook hoe het zit met de feiten en welke misleidende informatie over abortus verspreid wordt. 

Hoe begin je een open gesprek over abortus? Wat kan je wel en niet vragen aan iemand die een abortus heeft gehad? Hoe kom je niet tegenover elkaar te staan in een gesprek? Antwoorden op deze vragen en meer vind je in de gids ‘Gesprek gemist’.

Praten over abortus is nodig. Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen zich schamen voor hun ervaring met abortus. Ook vinden zij het lastig om erover te praten. Door hierover in gesprek te gaan met anderen, help je mee het taboe te doorbreken. Je kan de tips uit de gids gebruiken om je eigen ervaring te delen. Of je gebruikt ze voor een open gesprek met iemand anders die ervaring heeft met abortus, bijvoorbeeld een vriend, partner of familielid.  

Vraag de gids aan, ontvang hem gratis in je inbox. Samen doorbreken we de stilte rondom abortus.   

Link voor download: Vraag aan | Rutgers 

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.