Zoeken
Nieuws – Artikel

Inspiratietool ’Gezonde en veilige leefomgeving voor senioren’

Terug naar overzicht
6 juli 2022

Rutgers heeft onderzoek gedaan hoe de fysieke inrichting van een wijk kan bijdragen aan de preventie van seksueel geweld en aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. De resultaten van dit onderzoek zijn gebruikt voor een inspiratietool die zich specifiek richt op ouderen.

De inspiratietool geeft handvatten over hoe de inrichting van de fysieke en sociale omgeving, in combinatie met de inzet van activiteiten een gezond leven van senioren kan stimuleren. Denk hierbij aan het plaatsen van goede straatverlichting in tunnels, en langs fiets- en wandelpaden. Want goede verlichting draagt bij aan het voorkomen van (gewelds)incidenten. En aan het gebruik van inclusief taalgebruik in de openbare ruimte. Door taal kunnen inwoners zich buitengesloten voelen. We dagen beleidsambtenaren van het fysieke en sociale domein van een gemeente uit om met deze inspiratietool het gesprek te voeren. Ga naar de inspiratietool. 

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.