Zoeken
Nieuws – Artikel

Werkconferentie ‘Naar een cultuursensitieve benadering van reproductieve keuzes van vluchtelingen’

Terug naar overzicht
17 mei 2023 Tags: cultuursensitief, new perspectives on reproductive choice, onderzoek, save the date, vluchtelingen, werkconferentie

Op donderdag 14 december 2023 is de werkconferentie ‘Naar een cultuursensitieve benadering van reproductieve keuzes van vluchtelingen’ van het onderzoek New Perspectives on Reproductive Choice. In Utrecht presenteren we het onderzoeksrapport met de belangrijkste aanbevelingen aan (zorg)professionals en voorlichters. Wat voor opvattingen en behoeftes hebben vluchtelingen over hun reproductieve leven?

Laat je inspireren en informeren tijdens deze werkconferentie, waar de resultaten van het onderzoek New Perspectives on Reproductive Choice bekend worden gemaakt. Hiermee krijg je inzicht in de achtergronden en beleving van keuzes rondom zwangerschap, anticonceptie en preventie van ongeplande zwangerschap onder vluchtelingen uit Syrië, Somalië, Eritrea en Afghanistan.

Samen met alle betrokken organisaties, zoals GGD’en, huisartsen, verloskundigen, medische zorg asielzoekers, vluchtelingenwerk en coa, en vertegenwoordigers van vluchtelingenorganisaties bespreken we wat er beter moet en hoe we dit samen voor elkaar krijgen. Zodat (zorg)professionals en voorlichters betere ondersteuning kunnen bieden aan vluchtelingen om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen, en keuzevrijheid te bevorderen.

Informatie & aanmelden

  • Datum: donderdag 14 december 2023
  • Tijd: 10:00-16:00 uur, met aansluitend een borrel tot 17:00 uur
  • Locatie: The Colour Kitchen Zuilen, Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
  • Deelname is gratis

De werkconferentie is volgeboekt, maar je kunt je hieronder aanmelden voor de wachtlijst. Dan hoor je binnenkort of er toch plek voor je is, als we een afmelding krijgen.

Onderzoeksgroep New Perspectives

Over het onderzoek

Het onderzoeksproject New Perspectives on Reproductive Choice richt zich op vier groepen vluchtelingen: mensen uit Somalië, Eritrea, Syrië en Afghanistan. Met als doel het versterken van de regie van vluchtelingen (vrouwen én mannen) over hun reproductieve leven. In het onderzoek werken Rutgers, Pharos, Cultuur in Harmonie, HIMILO, Voice of All Women en Syrische vrouwen Emmen samen met een team met 8 co onderzoekers met een vluchtelingachtergrond.

Lees hier meer over de verzamelde data van New Perspectives

Partners & samenwerkingen

Aanmeldformulier werkconferentie

De werkconferentie is volgeboekt, maar je kunt je hieronder aanmelden voor de wachtlijst. Dan hoor je binnenkort of er toch plek voor je is, als we een afmelding krijgen.
Wachtlijst
Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.