Zoeken
Nieuws – Artikel

Webinar Preventie van seksueel geweld in de gemeente

Terug naar overzicht
31 mei 2022

Wist je dat juist lokale overheden veel invloed hebben op het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld? Daarom zet Rutgers speciaal voor gemeenten 8 punten op een rij voor betere preventie van seksueel geweld. En organiseert Rutgers, samen met Regioplan, op dinsdag 21 juni van 10:00-11:15 uur een Webinar voor raadsleden, beleidsmakers en ander geïnteresseerden.

Meld je hier aan

#TotHier

Steeds meer gemeenten zeggen #TotHier. Zij zien de urgentie om serieus werk te maken van preventie van seksueel geweld. Dat is goed nieuws, want de cijfers zijn schokkend. Meer dan de helft van de vrouwen en 1 op de 5 mannen heeft te maken gehad met seksueel geweld en ongewenste aanrakingen. Soms met levenslange, ernstige psychologische en lichamelijke schade als gevolg, die ook nog eens leidt tot hoge economische en maatschappelijke kosten.

Het 8-puntenplan

In dit webinar zal het 8-puntenplan voor betere preventie seksueel geweld in de gemeente nader toegelicht worden. Hoe weet je wat speelt in jouw gemeente? Hoe kom je tot haalbare en ambitieuze doelen en een plan van aanpak? En hoe betrek je de diverse stakeholders? Ook is er ruimte voor vragen vanuit de deelnemers. En vertelt Regioplan over hun ondersteuningsaanbod.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.