Zoeken
Nieuws – Artikel

Tinder en Rutgers publiceren de ‘Healthy Dating Guides’

Terug naar overzicht
16 januari 2024

Met de goede voornemens voor 2024 en Valentijnsdag in aantocht is dit dé perfecte tijd om daten nog leuker en veiliger te maken. Daarom kondigt Match Group, het moederbedrijf van Tinder, Hinge, Lexa en Ourtime, vandaag de “Healthy Dating Guides” aan in samenwerking met Rutgers en de NO MORE Foundation.

De “Healthy Dating Guides” geven singles concrete handvatten om meer plezier te beleven aan flirts, ontmoetingen en intimiteit online en in het echte leven. Zo kunnen singles voorkomen dat daten uitmondt in ongepast gedrag. Vanaf vandaag krijgen gebruikers van Tinder, Hinge, Lexa en Ourtime in Nederland afbeeldingen en meldingen te zien die hen doorverwijzen naar de “Healthy Dating Guides”  op de websites van  Rutgers en NO MORE. Voorbeelden van de tips en adviezen zijn onder andere:

Online

  • Probeer niet iemand te zijn die je niet bent
  • Wees altijd respectvol naar elkaar, vanaf de eerste match
  • Praat niet over seks tot je je vertrouwd met elkaar voelt
  • Oefen met het herkennen van ‘red flags’

In real life (IRL)

  • Gebruik de veiligheidsfuncties in de app voordat je in het echt afspreekt
  • Vertel een vriend over je date
  • Kies een openbare plek voor de date
  • Toestemming/consent is essentieel – check altijd in bij de ander en doe nooit aannames over wat diegene wil

Naast de Healthy Dating Guides hebben daters op elk moment toegang tot hulp via het Veiligheidscentrum in de app van Tinder, Hinge, Lexa en OurTime en de ondersteunende diensten van NO MORE. Daters die grensoverschrijdend gedrag meemaken kunnen altijd contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld of Slachtofferhulp Nederland, en indien nodig de plaatselijke politie.

Daten is leuk en spannend. Plezier voor jezelf én de ander(en) staat centraal. Rutgers vindt het belangrijk dat mensen op een vrije en een veilige manier met elkaar kunnen daten, elkaar ontmoeten en onbezorgd van elkaar kunnen genieten. Het is daarom mooi dat Match Group op de bekende dating platforms, zoals Tinder, aandacht heeft voor veilig daten met concrete handvatten.
Marieke van der Plas, directeur Rutgers

Wil jij onze tips voor fijn en veilig daten ook lezen? Je checkt ze hier.

Heb je zelf te maken (gehad) met online grensoverschrijdend gedrag of misbruik? Offlimits is een organisatie die je daarbij kan ondersteunen. Hier lees je meer over wat ze doen.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.