Zoeken
Nieuws – Artikel

Survey onderzoek bi+ personen

Terug naar overzicht
29 maart 2021

Vandaag is het rapport verschenen van een grootschalig survey onderzoek onder bijna 3000 bi+ personen. Bi+ personen zijn mensen die zich aangetrokken voelen tot meerdere genders, voor wie gender geen rol speelt, of mensen die zichzelf biseksueel, panseksueel, heteroflex, bi+ of queer noemen. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Bi+ onderzoeksconsortium van 10 prominente onderzoekers onder aanvoering van Laura Baams (RUG) en Hanneke de Graaf (Rutgers).

Het onderzoek laat zien dat veel bi+ personen te maken krijgen met vooroordelen en negatieve reacties en dat dit samenhangt met een verminderd mentaal welbevinden. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben bi+ gevoelens of ervaringen. Hopelijk gaat dit onderzoek bijdragen aan meer erkenning en zichtbaarheid. Op dit moment wordt er ook een kwalitatief onderzoek uitgevoerd onder Bi+ personen. De rapportage hiervan zal in het najaar van 2021 verschijnen.

Klik hier voor de volledige rapportage.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.