Zoeken
Nieuws – Artikel

Reactie op Voluntary National Review Nederland

Terug naar overzicht
14 juli 2022

De overheid moet seksuele vorming in het onderwijs een structurele plek geven waarbij de verplichte kerndoelen voor het curriculum worden aangescherpt. Zodat seksuele vorming verder gaat dan alleen de biologische aspecten er van. Bovendien roept Rutgers de overheid op om in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs  seksuele vorming verplicht te maken;  budget vrij te maken voor de implementatie van het Nationaal Actieplan Preventie Seksueel Geweld; en professionals de juiste competenties aan te leren om geweld en intimidatie op de werkvloer aan te pakken. Dit zijn enkele punten die in het schaduwrapport van Rutgers staan.

De schaduwrapportage is een reactie op het Nederlandse rapport. Dit rapport van de vieren landen binnen ons koninkrijk gaat in op de stand van zaken rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen. Het schaduwrapport is geschreven door Rutgers en wordt ondersteund door WO=MEN en CHOICE for Youth and Sexuality. Het officiële regeringsrapport wordt vandaag tijdens het High Level Political Forum in New York gepresenteerd.
Het High Level Political Forum is het belangrijkste VN-platform voor duurzame ontwikkeling.

Nieuwsgierig naar de schaduwrapportage? Kijk dan hier.

 

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.