Zoeken
Nieuws – Artikel

Opinie oud-ministers: blijf investeren in reproductieve en seksuele gezondheid

Terug naar overzicht
6 juli 2024

Vandaag deelden oud-ministers, oud-politici en voorzitters van politieke jongerenorganisaties een essentiële oproep aan het nieuwe kabinet in het Algemeen Dagblad: blijf investeren in reproductieve en seksuele gezondheid, wereldwijd. 

“Vrij en gezond keuzes kunnen maken over je eigen lichaam en kinderwens is levensbepalend. Het bepaalt of meiden hun school af kunnen maken, of dat ze van school gestuurd worden omdat ze zwanger zijn. Het bepaalt of vrouwen hun zelfgekozen families kunnen opbouwen, of dat ze jong worden uitgehuwelijkt. Het bepaalt of vrouwen hun bevalling overleven, of dat ze net als 800 vrouwen per dag onnodig sterven tijdens die bevalling.”

“We roepen het nieuwe kabinet op om te investeren in seksuele gezondheid, wereldwijd.  Met hoop op een gezonde, veilige en vrije wereld voor iedereen. Waarin Nederland lef toont door te investeren in seksuele gezondheid, en met trots haar koploperspositie doorzet.  Voor meisjes en vrouwen in Nederland en ver daarbuiten.” 

Wij steunen de oproep van Pia Dijkstra (D66), Martin van Rijn (PvdA), Jozias van Aartsen (VVD), Liliane Ploumen ( PVDA), Mirjam de Blécourt (VVD), Jan Keunen (VVD), Corinne Ellemeet (GroenLinks), Lisa van Ginniken (D66), Mauk Bresser (voorzitter JOVD), Kevin Klinkspoor (voorzitter CDJA) en Floris van der Valk (voorzitter Jonge Democraten), Minne van der Mast (voorzitter Dwars), Jasmijn Hofman (voorzitter Jonge Socialisten) van harte.

Hun volledige oproep lees je hier.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.