Gerelateerd
Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.
Tijdens de Johannes Rutgers Dialoog 2023 hebben we het over de anti-rechtenbeweging die steeds luider en voelbaarder wordt. Hoe gaat de anti-rechtenbeweging te werk? Hoe bundelen we onze krachten? Wat kunnen we van elkaar leren? En vooral: wat is er nodig in Nederland voor het internationale en nationale beleid? Wat kan de overheid doen?
Seksuele en reproductieve rechten staan steeds meer onder druk. Zowel nationaal als internationaal. Dit heeft gevolgen voor de rechten en de gezondheid van miljoenen mensen. Het recht op abortus, lhbti+ rechten en relationele en seksuele vorming zijn daarbij vaak het doelwit. Dat heeft serieuze gevolgen voor de zelfbeschikking, keuzevrijheid en veiligheid van meiden, vrouwen en lhbti+ personen.
Moderator Isabel Sheridan (De Balie) gaat in gesprek met nationale en internationale samenwerkingspartners, jongeren én de overheid. Aan het woord komen onder andere Neil Datta, directeur van het European Parliamentary Forum on Population and Development, demissionair minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
De Rutgers Dialoog is een besloten bijeenkomst en alleen op uitnodiging toegankelijk
Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.
Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.