Zoeken
Nieuws – Artikel

Nieuws vanuit Nu Niet Zwanger

Terug naar overzicht
16 maart 2022

Nu Niet Zwanger is een landelijk programma met als doel mensen in kwetsbare omstandigheden te ondersteunen bij het maken van een bewuste en geïnformeerde keuze over (het moment van) hun kinderwens. Hiermee kunnen onbedoelde zwangerschappen worden voorkomen. Rutgers werkt hierin samen met het landelijke programma team Nu Niet Zwanger. Het programma Nu Niet Zwanger biedt professionals ondersteuning en concrete hulpmiddelen om pro-actief het gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie aan te gaan.

Nu Niet Zwanger officieel erkend als ‘goed onderbouwd’

Het programma Nu Niet Zwanger als interventie is officieel erkend met ‘goed onderbouwd’ en is opgenomen in de databank ‘Gezond Leven’ van het RIVM. De erkenningscommissie beschreef Nu Niet Zwanger als ‘een mooi voorbeeld van een interventie die vanuit een goede probleemanalyse is opgebouwd, onderbouwd en geïmplementeerd.’ Nu Niet Zwanger wordt omschreven als ‘veelbelovend’ met oog voor de ethische aspecten en gecomplimenteerd met de duidelijke rol voor verschillende professionals.

Deze erkenning is een belangrijke stap in de structurele inbedding van Nu Niet Zwanger in het zorglandschap. Het onderstreept het belang ervoor te zorgen dat Nu Niet Zwanger overal in Nederland beschikbaar komt. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van op Nu Niet Zwanger in jouw instelling of regio? Neem contact op met Nu Niet Zwanger via de contactpagina.

NNZ boek Nu kan ik verder

Het is altijd belangrijk de kinderwens bespreekbaar te maken. Het boek ‘Nu kan ik verder’ vertelt hoe ingewikkeld het kan zijn om tot een keuze over het moment van je eigen kinderwens te komen én daarnaar te handelen als je kampt met complexe problemen.

Deze bundel van 21 verhalen uit het hele land geeft inzicht in de praktijk van Nu Niet Zwanger. Wat het betekent voor cliënten als professionals wél in gesprek durven gaan over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Welke waarde dat voor cliënten heeft en de grote diversiteit aan aspecten die daarbij voor cliënten én professionals een rol spelen.

Kijk voor meer info op www.NuNietZwanger.nl

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.