Zoeken
Nieuws – Artikel

Landelijk onderzoeksnetwerk SEKSO trekt volle zaal

Terug naar overzicht
13 oktober 2022

Op initiatief van de Universiteit Utrecht en Rutgers werd op 13 oktober 2022 het netwerk SEKSO gelanceerd tijdens het startsymposium.

Wat is SEKSO?

SEKSO is een netwerk van 130 onderzoekers op het thema SEKS in de breedste zin van het woord. Het gaat over onderzoek naar seksueel plezier, naar consent en seksueel geweld, naar sekse-, seksuele en genderdiversiteit, naar seks en relaties, naar zwangerschap en abortus, en nog veel meer.

Waarom een nieuw netwerk?

Er gebeurt in Nederland veel mooi SEKSOnderzoek op verschillende plekken: op Universiteiten en Hogescholen, bij kenniscentra en maatschappelijke organisaties. Vaak gebeurt dit op kleine eilandjes en komen onderzoekers elkaar niet zomaar tegen. Terwijl onderzoekers voor vergelijkbare dilemma’s komen te staan en veel aan elkaar kunnen hebben. Het onderzoeksnetwerk SEKSO wil eraan bijdragen dat onderzoekers elkaar inspireren, samen dilemma’s kunnen bespreken en samenwerking aan kunnen gaan. Daarom lanceren Rutgers en de Universiteit Utrecht het landelijke onderzoeksnetwerk SEKSO.

Symposium

Op het startsymposium gaat het over de uitdagingen en trends in seksonderzoek. Wat zijn de heikele kwesties van dit moment? Kijken jonge onderzoekers hier anders tegenaan dan de oude garde? En hoe (on)belangrijk is categorisering in onderzoek?

Meedoen

Ben je onderzoeker en wil je op de hoogte blijven? Laat het weten via een mailtje aan: m.cense@rutgers.nl

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.