Zoeken
Nieuws – Artikel

Lancering Yayasan Gemilang Sehat Indonesia

Terug naar overzicht
16 januari 2024

Yayasan Gemilang Sehat Indonesia (YGSI), voorheen Rutgers Indonesië, is vandaag gelanceerd. YGSI komt voort uit de splitsing van Rutgers Indonesië en Rutgers Nederland. Deze stap geeft beide organisaties de mogelijkheid om in de toekomst hun eigen koers te varen en legt de basis voor een samenwerking die meer oplevert dan de gecombineerde kracht van twee afzonderlijke Rutgers-entiteiten.

De lancering van YGSI is een antwoord op de veranderende dynamiek in Indonesië op het gebied van SRGR. Gemeenschappen hebben veranderende behoeften die op deze manier beter worden bediend. Ook is er vanaf nu de mogelijkheid om nog meer impact te realiseren met meer autonomie en flexibiliteit.
“Met de lancering van YGSI zijn we begonnen met onze reis om op te komen voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en het voorkomen van seksueel en gendergerelateerd geweld in Indonesië en de regio. Met de komst van YGSI kunnen we nog effectiever werken,” zegt Ely Sawitri, directeur van YGSI.

Met een gezamenlijke geschiedenis van bijna 25 jaar is nu het moment aangebroken om onze samenwerking aan te passen voor meer autonomie en groei. Ely en Marieke van der Plas, directeur bij Rutgers: “We willen verder met de diepe basis van vertrouwen tussen onze twee organisaties. Onze focus ligt op het cultiveren van nieuwe mogelijkheden en het benutten van onze gecombineerde expertise om seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor iedereen te bevorderen.”

Rutgers en YGSI blijven samenwerken aan de programma’s in Explore4Action, Generation Gender, Power to You(th) en Right Here Right Now.
“Hoewel de organisatorische banden zullen veranderen, is onze toewijding en inzet voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en het voorkomen van seksueel en gendergerelateerd geweld onwrikbaar. We kijken uit naar meer gezamenlijke prestaties in de toekomst,” aldus Marieke en Ely.

Het lanceringsevenement van de nieuwe Yayasan Gemilang Sehat Indonesia is eind april in Jakarta en wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.