Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Nieuws – Artikel

Rutgers Dialoog 2022: Seks in de schoolbanken | Hoe kan seksuele vorming in Nederland beter?

Terug naar overzicht
28 juni 2022

Lessen over relaties en seksualiteit op scholen moeten beter. Veel beter. Jongeren beoordelen hun seksuele vorming met een 5.8, een mager zesje. Waar de ene school enorm zijn best doet, is de andere school nog zoekende naar de juiste invulling. Weer een andere school vindt het lastige thema’s die ze liever uit de weg gaan.

Wensen en grenzen

Recente gebeurtenissen rond seksuele grensoverschrijding laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren leren elkaars wensen en grenzen te herkennen en te respecteren. Dat jongeren hier met elkaar over in gesprek gaan, samen kunnen oefenen en begrip hebben voor diversiteit.

In de schoolbanken

Tijdens de Johannes Rutgers Dialoog 2022 nemen we plaats in de schoolbanken en gaan we in gesprek met jongeren, docenten én de politiek. Wat willen jongeren dat er verandert, zodat zij hun seksuele vorming met een dikke voldoende gaan beoordelen? Wat hebben docenten in het voortgezet onderwijs en op het mbo nodig? Wat weten we uit onderzoek? En de hamvraag: wat kan politiek Den Haag doen om seksuele vorming voor alle jongeren te verbeteren?

De Johannes Rutgers Dialoog is op maandag 3 oktober 2022 vanaf 15.00 uur in Utrecht. De Dialoog is Nederlandstalig en alleen op uitnodiging toegankelijk.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten