Zoeken
Nieuws – Artikel

Beleidsscan Seksualiteit en Intimiteit voor zorgorganisaties

Terug naar overzicht
12 december 2023

In de zorg is het van belang om effectief om te gaan met thema’s zoals seksualiteit en intimiteit. Dit roept vragen op zoals: Hoe ga je om met cliënten die gevoelens voor elkaar ontwikkelen? Hoe integreer je seksualiteit in persoonsgerichte zorg? En hoe voorkom je seksueel grensoverschrijdend gedrag? Deze vragen zijn essentieel voor het opstellen van een doeltreffend beleid rond seksualiteit en intimiteit binnen zorgorganisaties.

Zorgprofessionals worden regelmatig geconfronteerd met deze thema’s, maar praktische vaardigheden zijn niet altijd voldoende. Een gestructureerd beleid biedt niet alleen houvast voor medewerkers, maar zorgt er ook voor dat cliënten duidelijkheid krijgen over wat zij kunnen verwachten op het gebied van seksualiteit en intimiteit.

Een nieuwe beleidsscan, die werkt met stellingen, biedt inzicht in diverse belangrijke aspecten. Denk hierbij aan het ontwikkelen van visie en beleid, het aanstellen van een aandachtsfunctionaris voor seksualiteit, het ondersteunen van cliënten, het trainen van medewerkers, het waarborgen van privacy, en de zichtbaarheid van seksuele en genderdiversiteit.

Deze scan is een hulpmiddel voor elke zorgorganisatie die het beleid rond seksualiteit en intimiteit wil verbeteren. Door de stellingen te beantwoorden, krijg je gericht advies en kun je concrete stappen zetten om het seksualiteits- en intimiteitsbeleid binnen jouw organisatie te optimaliseren.

Ga naar de scan
Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.