Zoeken

Training en advies

Als professional op een positieve manier bijdragen aan seksuele gezondheid? Seksualiteit bespreken? Gewoon doen! Intimiteit en seksualiteit horen bij het leven van ieder mens. Wij bieden expertise en ondersteuning in de vorm van trainingen, workshops, online cursussen en intervisie.

Trainingsaanbod

In onze webshop vind je ons (online) trainingsaanbod, een overzicht van onze vaste (incompany) trainingen en workshops. Je leest daar alle informatie over de inhoud en de kosten, ziet wanneer de trainingen gegeven worden en je kunt je gelijk inschrijven.

Bekijk de trainingen in onze webshop (selecteer 'Trainingen')

Gelijk beginnen met gratis cursussen

Ga direct aan de slag met een gratis online cursus in ons leerportaal. Je maakt heel makkelijk een account aan.

Ga naar Rutgers Leerportaal

Trainingen op maat

Jouw organisatie versterken in het geven van positieve aandacht voor seksualiteit? Advies en begeleiding bij specifieke vraagstukken rondom seksualiteit nodig? Ben je op zoek naar een incompany of maatwerk training of workshop?

Dat kan, we bieden trainingen op maat aan.

Beleid maken of verbeteren

Wil je weten of het beleid rond seksualiteit en veiligheid in jouw organisatie werkt in de dagelijkse praktijk? Wij geven ondersteuning en advies bij (het verbeteren van) visie en beleid rond seksualiteit. En zo het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Gespreksvoering en professioneel omgaan met seksualiteit

We bieden trainingen rond gespreksvoering en professioneel omgaan met seksualiteit, met aandacht voor diversiteit. We versterken de vaardigheden van het team met kennis, interactie en praktijkgerichte trainingen. Samen kijken we welke aanpak de beste is binnen jouw organisatie.

Teambijeenkomst om echt te weten wat speelt

Voordat we een training komen geven, organiseren we een teambijeenkomst. Aan de hand van een interactieve uitwisseling wordt duidelijk wat de belangrijkste vragen zijn. We zien welke zaken spelen en waar knelpunten zitten waar jullie als team of organisatie tegenaan lopen. Zo kunnen we goed inspelen op wat voor jullie nodig is om goed met het thema te werken tijdens de training.

Follow-up bijeenkomst om van elkaar te leren

Tijdens een follow-up bijeenkomst wissel je praktijkervaringen uit. Je bespreekt de vragen en problemen waar jullie na de training nog tegenaan lopen. Samen leer je hoe je daarmee om gaat en verder komt.

Train de trainer

In het train-de-trainer-traject worden medewerkers uit je eigen organisatie opgeleid tot trainer seksualiteit. Zo kan de training in eigen beheer worden uitgevoerd. Er zijn verschillende begeleidingsvormen mogelijk:

  • Begeleiding door een trainer van Rutgers tijdens het geven van trainingen.
  • Meelopen met trainers van Rutgers tijdens hun trainingen.
  • Supervisie- of intervisiebegeleiding.

Intervisie bij groepen

Onze adviseurs geven ook advies of begeleiding aan intervisiegroepen en ondersteuning bij het opzetten van een nieuwe groep. Bijvoorbeeld voor groepen van trainers, vertrouwenspersonen of aandachtsfunctionarissen seksualiteit.

Studiedagen, workshops en themabijeenkomsten

Hulp nodig bij de inhoudelijke invulling van studiedagen, workshops en themabijeenkomsten rond het thema seksualiteit en (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag? Graag denken we mee over het programma. We kunnen ook inhoudelijke onderdelen verzorgen.

Zit er iets voor je bij? Nog vragen? Neem contact op!
We denken met je mee en bespreken graag de mogelijkheden.

 

Advies, intervisie en incompany trainingen aanvragen

Wil jij advies, ondersteuning, intervisie of een incompany training op maat met ons bespreken of aanvragen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.