Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Social Change Agents

Social Change Agents zijn jonge rolmodellen: jongeren die taboe onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar maken in hun eigen omgeving, zij vertellen wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden en waar ze voor staan. Zo inspireren zij anderen en ontstaan echte gesprekken tussen jongeren onderling. Want jongeren leren het meest van elkaar. Vooral in de groep van 12 tot 25 zijn leeftijdgenoten belangrijk.

Jongeren stimuleren op te komen voor elkaar

Groei je op in een omgeving met sterke normen rond gender en seksualiteit? Als je niet aan de norm voldoet of niet als gelijke wordt gezien, kan dit zorgen voor onveiligheid en problemen. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren het niet altijd eens zijn met de normen en ongelijkheid die ze in hun omgeving tegenkomen. Maar je ertegen uitspreken is nog wel even iets anders.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Onze Social Change Agents laten zien hoe je dit doet. Vanuit hun eigen ervaring en kennis bespreken ze normen rond gender of sekse. Als rolmodel versterken ze jongeren op een positieve manier en verspreiden ze ook kennis. Zo komen dingen in beweging en komt er meer veiligheid, gelijkheid en gedeelde verantwoordelijkheid over seks.

Ontmoet onze Social Change Agents

En jij, doe je mee?

Deel jij jouw verhaal ook? Door te vertellen en te verbinden, haak je anderen aan en geef je ze vertrouwen. En zo lopen we met steeds meer richting een wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn. We zijn altijd op zoek naar nieuwe ambassadeurs. Mis jij iemand zoals jij nog bij de Agents? Dan zoeken we jou helemaal. Zodat iedereen zich kan herkennen.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Vul dan het formulier in.