Zoeken
Onderzoek

Weinig om het lijf

Ervaringen met online dating van jonge mannen die seks hebben met mannen

Dit kwalitatieve onderzoek uit 2017 kijkt naar het gedrag van jonge mannen die seks hebben mannen, op de online dating applicaties en bij de dates en ontmoetingen. Ook komt sexting uitgebreid aan bod, omdat (naakt)foto’s een belangrijke rol spelen in de scripts van de online dating applicaties.

In dit rapport wordt een aparte paragraaf besteed aan het belang van foto’s bij online dating, het uitwisselen van allerlei soorten foto’s, wat deze foto’s communiceren, maar zeker ook de risico’s van sexting.

Door specifiek te focussen op jonge mannen die seks hebben met mannen, biedt dit onderzoek inzicht in de groep mensen die het meeste gebruik maakt van online dating en die in de beginfase zijn van hun seksuele carrière. Dit onderzoek kan handvatten bieden voor interventie-ontwikkeling gericht op deze jonge mannen. De thema’s over online dating die aan bod komen, kunnen ook relevant zijn voor jonge mensen in het algemeen.

Lees het onderzoek (PDF)

Auteurs

  • Jantine van Lisdonk
  • Emiel Maliepaard
  • Sven Oostrik
  • Koenraad Vermey

Vragen over dit onderzoek?

Heb je vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Marianne Cense.

Onderzoeken

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere onderzoeken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.