Zoeken
Onderzoek

Seksuele gezondheid op het mbo

Onderzoek op scholen die meedoen aan TestJeLeefstijl.nl

Ieder jaar vullen 10 tot 14 duizend mbo-studenten een vragenlijst in om hun seksuele gezondheid te testen. Dit doen ze op mbo-scholen die meedoen aan TestJeLeefstijl.nl. De studenten krijgen feedback over hun eigen leefstijl en scholen kunnen hun studenten beter helpen met voorlichting en interventies.

Dit onderzoek (2014-2019) laat zien dat de meeste mbo-studenten wel eens seks hebben gehad en een groot deel van hen ook recent. Niet iedereen gebruikt daarbij altijd condooms en anticonceptie. Ervaringen met grensoverschrijding nemen af, maar komen nog steeds te veel voor. Ook heeft 11% van de meisjes regelmatig tot altijd pijn bij het vrijen. ​Aandacht voor de seksuele gezondheid van mbo-studenten is dus belangrijk.

Lees het onderzoek (PDF)

Meer informatie

Vragen over dit onderzoek?

Heb je vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Hanneke de Graaf.

Hanneke de Graaf - Programmamanager Kennisontwikkeling en Onderzoeker - foto © Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com
Hanneke de Graaf

De seksuele levensloop van geboorte tot overlijden is mijn specialisatie. Ik houd me bezig met literatuuronderzoek en grootschalige bevolkingsstudies. Ook ben ik projectleider van ‘Seks onder je 25e’ en ‘Seksuele gezondheid in Nederland’.

Over de auteur
Onderzoeken

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere onderzoeken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.