Zoeken
Onderzoek

Kerncijfers seksuele gezondheid 2022

Jaarlijkse kerncijfers over seksuele gezondheid die deel uitmaken van de leefstijl monitor.

Sinds 2014 verzamelt het CBS jaarlijks in de gezondheidsenquête cijfers over de leefstijl van Nederlanders, zoals roken, drugsgebruik, bewegen, voeding en seksuele gezondheid. Voor de jaarlijkse (kern)cijfers over seksuele gezondheid werkt het CBS samen met Rutgers, Soa Aids Nederland en het RIVM.

Deze vragen gaan over seksueel gedrag, het risico op hiv en andere soa’s en ongeplande zwangerschap. In 2021 verscheen de laatste whitepaper over de kerncijfers seksuele gezondheid uit de leefstijlmonitor.

Om de vier jaar wordt het thema ‘seksuele gezondheid’ uitgebreider bevraagd door Rutgers, in de monitor Seksuele Gezondheid in Nederland. Eind 2017 verschenen voor het laatst resultaten van deze verdiepende monitor.

Lees het onderzoek

Vragen over dit onderzoek?

Heb je vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Hanneke de Graaf.

Hanneke de Graaf - Programmamanager Kennisontwikkeling en Onderzoeker - foto © Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com
Hanneke de Graaf

De seksuele levensloop van geboorte tot overlijden is mijn specialisatie. Ik houd me bezig met literatuuronderzoek en grootschalige bevolkingsstudies. Ook ben ik projectleider van ‘Seks onder je 25e’ en ‘Seksuele gezondheid in Nederland’.

Over de auteur
Onderzoeken

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere onderzoeken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.