Zoeken
Onderzoek

Een wereld van verschil

Seksuele gezondheid van LHBT’s in Nederland 2013

In 2014 deed Rutgers een uitgebreide survey naar de seksuele gezondheid van de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen en transgender personen (LHBT). Bijna 5000 LHBT personen deden mee aan dit onderzoek

Hiermee is een uniek beeld verkregen van het seksuele gedrag van LHBT’s, het risico op soa en hiv, de tevredenheid met het seksleven, de mate waarin waarin seksuele problemen en seksueel geweld voorkomen en de factoren die hiermee samenhangen. Het onderzoek laat zien dat er veel verschillen zijn tussen de verschillende groepen; zowel in seksuele gezondheid als in seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Een ding is duidelijk geworden: ‘de LHBT’ bestaat niet.

Lees het onderzoek (PDF)

Meer informatie

Auteurs

  • Hanneke de Graaf
  • Bouko H. W. Bakker
  • Ciel Wijsen

Vragen over dit onderzoek?

Heb je vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Hanneke de Graaf.

Hanneke de Graaf - Programmamanager Kennisontwikkeling en Onderzoeker - foto © Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com
Hanneke de Graaf

De seksuele levensloop van geboorte tot overlijden is mijn specialisatie. Ik houd me bezig met literatuuronderzoek en grootschalige bevolkingsstudies. Ook ben ik projectleider van ‘Seks onder je 25e’ en ‘Seksuele gezondheid in Nederland’.

Over de auteur
Onderzoeken

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere onderzoeken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.