Zoeken
Onderzoek

Beyond labels

Verkenning van mogelijkheden voor onderzoek naar non-binaire seksuele en genderidentiteiten.

Dit onderzoek uit 2017 laat zien hoe jongeren hun (non-)binaire gender en seksuele oriëntaties beleven. De methode Photovoice is gebruikt om via beelden te analyseren hoe jongeren hun identiteiten beleven

We vroegen 24 studenten om een aantal foto’s te maken met als vraag ‘hoe beleef jij je genderidentiteit’ of ‘hoe beleef je je seksuele identiteit?’. Er bleken grote verschillen tussen deelnemers die zich konden vinden in de binaire genderhokjes man en vrouw, en de seksuele hokjes hetero/homo en deelnemers die zich non-binair identificeerden.

Lees het onderzoek (PDF)

Auteurs

  • Marianne Cense
  • Jantine van Lisdonk

Vragen over dit onderzoek?

Heb je vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Marianne Cense

Marianne Cense - Senior Onderzoeker - foto © Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com
Marianne Cense

Jongeren en seksualiteit is mijn specialiteit. Ik vind het erg belangrijk dat we goed luisteren hoe jongeren hun seksualiteit beleven en hoe ze met sociale normen omgaan, want dat geeft zoveel inzicht in wat ertoe doet, waar het knelt en wat goed gaat. Ik heb me verdiept in de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren, in seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag en in culturele, seksuele en genderdiversiteit.

Over de auteur
Onderzoeken

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere onderzoeken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.