Zoeken
Nieuws – Artikel

Webinar voor jongvolwassenen met migratieachtergrond: Praten over seksualiteit in 16 talen

Terug naar overzicht
12 oktober 2022 Tags: migratieachtergrond, seksualiteit, Seksuele gezondheid, webinar, zanzu.nl

Lang niet alle jongvolwassenen in Nederland met een migratieachtergrond hebben toegang tot betrouwbare informatie over seksualiteit. Soms is er gebrekkige kennis, zijn er misvattingen of leven er sterke taboes om over dit onderwerp te praten. Maar ook de taal kan een belangrijke barrière zijn. Iedereen hoort toegang te hebben tot de juiste informatie over seksuele gezondheid.

Wil jij je inzetten voor de verbetering van de seksuele gezondheid en het bespreekbaar maken van seksualiteit bij jongvolwassenen met een migratieachtergrond? Heb je zelf ook een migratieachtergrond en ben je tussen de 20 en 30 jaar oud? Word onze ambassadeur!

Let’s talk about…

Meld je aan voor het gratis webinar ‘Praten over seksualiteit in 16 talen’. Op donderdag 8 december van 17.00-18.00 uur gaan we in gesprek met jongvolwassenen met een migratieachtergrond over wat er speelt op het gebied van seksualiteit en seksuele gezondheid. We zijn benieuwd of en hoe jíj een gesprek over deze onderwerpen voert.

Hoe doorbreek je taboes? Wat zijn voor jou goede haakjes? En kan de website Zanzu.nl je ondersteunen bij zo’n gesprek? Praat erover in dit webinar!

Over Zanzu.nl

Zanzu.nl is een website met betrouwbare en cultuursensitieve informatie over seksuele gezondheid in 16 talen. Een informatiebron voor niet-Nederlandstaligen die vragen hebben over hun lichaam, relaties en seksualiteit, seksueel plezier, anticonceptie, gezinsplanning en soa’s. Ga naar www.zanzu.nl voor meer informatie of bekijk de informatiesheet.

Aanmelden webinar

Ben jij of ken jij iemand tussen de 20-30 jaar met een migratieachtergrond, die geïnteresseerd is? Meld je dan uiterlijk 28 november aan voor dit gratis webinar door een mail te sturen naar n.voorhout@rutgers.nl.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.