Zoeken
Nieuws – Artikel

Nationaal Actieplan 2023-2027

Terug naar overzicht
14 augustus 2023

Om seksuele gezondheid op een hoog niveau te behouden en verder te verbeteren is blijvend aandacht nodig. Het Nationaal Actieplan 2023-2027 vormt het verlengde van het bestaande actieplan tot 2022 en is opgesteld door het RIVM, Rutgers en Soa Aids Nederland, met input van vele partijen en professionals uit het veld van de Seksuele Gezondheid. Met stevige ambities, heldere doelstellingen en concrete acties biedt het actieplan duidelijke richting en handvatten voor alle professionals die meewerken aan de bevordering van een gezond seksueel leven voor iedereen die in Nederland leeft.

Het bevorderen van seksuele gezondheid is niet alleen gericht op het verminderen van de problemen als gevolg van bijvoorbeeld soa en hiv, seksuele grensoverschrijding/seksueel geweld of van ongewenste zwangerschappen, maar ook op het verhogen van het seksueel plezier en welzijn. Reguliere zorg, publieke zorg, preventie en seksuele vorming leveren daar een bijdrage aan door goede informatie en voorlichting op seksuele gezondheid in de volle breedte, laagdrempelige preventie, zorg en ondersteuning en een integrale aanpak.

Rutgers is secretaris van het Platformoverleg soa en seksuele gezondheid.

Meer informatie.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.