Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken
Nieuws – Artikel

Move Up! Deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek naar Make a Move(+)

Terug naar overzicht
29 maart 2021 Tags: onderzoek, oproep

Tussen 2020 en 2024 wordt onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van de programma’s Make a Move en Make a Move+, die zijn gericht op het verbeteren van de psychoseksuele gezondheid van jongens en jongemannen in het vmbo/mbo en met een lichte verstandelijke beperking. Het onderzoeksproject Move up! wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en kennisinstituut Atria. Zij zoeken hiervoor deelnemers.

Wie kunnen deelnemen?

Alle VMBO/MBO scholen en jeugdhulpinstellingen die Make a Move(+) uitvoeren kunnen meedoen met Move Up! In overleg is het mogelijk om (extra) nieuwe medewerkers op kosten van het onderzoeksproject te laten trainen in het geven van Make a Move(+). Dit kan zowel voor scholen en instellingen die Make a Move(+) al uitvoeren als voor scholen en instellingen die dit nog niet doen. Deze nieuwe trainingen, die door Rutgers worden gegeven (t.w.v. €450 per training), vinden plaats in maart of september 2021.

Wat betekent deelname aan het onderzoek?

Deelnemende scholen/instellingen en trainers

  • We vragen om te helpen met het faciliteren van drie momenten waarop vragenlijsten kunnen worden ingevuld door jongens (dit wordt in overleg uitgevoerd door de onderzoekers):
    1. Maximaal twee weken vóór de start van het programma
    2. Maximaal één week na afloop van het programma
    3. Drie maanden na afloop van het programma
  • Als ze in de uitvoeringsgroep zitten (o.b.v. willekeurige indeling) Make a Move(+) in schooljaar 2021-2022 te geven, zoals normaal, aan minimaal één groep jongens.
  • Als ze in de controlegroep zitten (o.b.v. willekeurige indeling) eerst mee te doen met het vragenlijstonderzoek (dit duurt ongeveer vijf maanden) en Make a Move(+) hierna pas te geven.

Voor trainers

Wij schatten in dat deelname aan het Move Up! onderzoek in de uitvoeringsgroep voor trainers maximaal drie uur tijd kost bovenop de tijd die het normaal kost om Make a Move(+) te geven. Deze tijd bestaat uit het opgeven van een aantal gegevens, het bijhouden van presentielijsten van de jongens en het bijhouden van de wel- en niet uitgevoerde programmaonderdelen.

In de controlegroep kost het onderzoek trainers weinig tijd.

Voor jongens

Jongens die deelnemen aan Move Up! vullen drie keer een vragenlijst in van ongeveer 15 minuten. Uiteraard wordt afgestemd hoe de vragenlijsten het beste kunnen worden ingevuld door deze doelgroepen, zodat dit voor jongens van elk niveau mogelijk wordt.

Wat levert het op?

Deelnemende scholen/instellingen en trainers ontvangen de nieuwste trainersmappen en (video)materialen die Rutgers tegen die tijd voor de programma’s heeft ontwikkeld.

Deelnemende jongens ontvangen per ingevulde vragenlijst een beloning t.w.v. €5 (wat dit precies is wordt in overleg met de school/instelling bepaald) en doen wanneer zij alle vragenlijsten hebben ingevuld mee in een loting voor een grotere leuke prijs.

Alle deelnemers leveren een zeer belangrijke bijdrage aan de kennis over de effectiviteit van de huidige Make a Move(+) programma’s en aan de eventuele verdere doorontwikkeling en implementatie van deze programma’s. Dit draagt bij aan de verbetering van de psychoseksuele gezondheid van jongens en jongemannen in het VMBO/MBO en met een lichte verstandelijke beperking.

Contact

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog specifieke vragen over het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Mirthe Verbeek (uitvoerend onderzoeker op het project)

Telefoon: 06 131 082 91
E-mail: m.c.verbeek@essb.eur.nl

Interesse in deelname?

Heb je interesse in deelname aan het Move Up! onderzoek? Meld je dan vrijblijvend aan link en dan nemen wij later contact met je op om eventuele deelname en details te bespreken

Aanmelden als deelnemer
Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten