Zoeken
Nieuws – Artikel

Marieke van der Plas nieuwe directeur Rutgers

Terug naar overzicht
22 maart 2022

Marieke van der Plas wordt met ingang van 1 mei 2022 de nieuwe directeur bestuurder van Rutgers, expertisecentrum seksualiteit. Marieke van der Plas volgt Ton Coenen op, die sinds januari directeur is van GGD GHOR Nederland.

Marieke van der Plas was sinds 2017 directeur van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Hiervoor was ze eigenaar van een consultancybureau in de Cariben en werkte ze onder andere voor het CAOP (kennis- en dienstencentrum voor arbeidszaken in het publieke domein). Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht Kinderopvang 2Samen en bestuurslid van het Waarborgfonds Sport. Marieke van der Plas is van oorsprong pedagoge.

Marieke kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij Rutgers en Dance4Life. “Genieten van seks en intimiteit maakt een mens gezond en gelukkig. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Wereldwijd worden jongeren geconfronteerd met belemmeringen bij de toegang tot goede seksuele voorlichting, anticonceptie en veilige abortus. Mensen zijn lang niet altijd vrij om te zijn wie ze willen zijn. Seksueel en gender gerelateerd geweld zijn aan de orde van de dag. De actuele discussie over seksueel grensoverschrijdend gedrag laat zien dat er ook in een vooruitstrevend land als Nederland anno 2022 nog een hoop werk aan de winkel is. Ik zie bij de medewerkers van Rutgers en Dance4Life veel kennis, kunde en ambitie om aan bewustwording en verbetering te werken. Ik zet me graag samen met hen in om deze missie te laten slagen.”

Mirjam de Blécourt, voorzitter Raad van Toezicht van Rutgers, kijkt uit naar de samenwerking met Marieke: “Wij zijn ontzettend blij dat Marieke aan de slag gaat als nieuwe directeur bestuurder bij Rutgers. Samen werken we aan de verbetering van seksuele rechten, informatie over seksualiteit, toegang tot voorlichting en anticonceptie, veilige abortussen en preventie van seksueel geweld.”

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.