Zoeken
Nieuws – Artikel

Jonge onderzoeker Nikki Peeters: “Jongeren wapenen met informatie om relaties sterk en gezond te maken”

Terug naar overzicht
16 november 2022

Deze week vindt in Thailand de International Conference on Family Planning 2022 plaats. De conferentie staat in het teken van universele toegang tot gezinsplanning. Onze belangrijkste boodschap: “Wij praten openlijk over seksualiteit, kun jij dat ook? Laten we samen taboes doorbreken en open gesprekken aangaan.”

Nikki Peeters is namens Rutgers betrokken bij drie ICFP-conferentiesessies. Nikki, die een bacheloropleiding volgt aan de Universiteit Maastricht in Nederland, was medeonderzoeker van een Rutgers-rapport uit 2019 over wat studenten willen van seksuele voorlichting.

Een van de sessies die Nikki tijdens de conferentie verzorgt heet: “Are you ready for the future of comprehensive sexuality education?” Tijdens deze sessie spreekt Nikki over haar rol als jonge onderzoeker op Nederlandse middelbare scholen. Ze gaat specifiek in op wat leerlingen willen als het gaat om seksuele voorlichting en wat docenten nodig hebben om dit te kunnen geven.

Nikki vindt het belangrijk dat jongeren kwalitatief goede seksuele voorlichting krijgen, omdat het hen helpt voorbereiden op de toekomst. “En als je jongeren wilt onderzoeken, is het heel nuttig om jonge onderzoekers bij het proces te betrekken,” zegt Nikki.

Meer weten over Nikki en de conferentie? Ga dan naar Rutgers International.

Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.