Zoeken
Nieuws – Artikel

Flirten en seks… Hoe doorbreek jij de 1,5 meter?

Terug naar overzicht
21 september 2021 Tags: Corona, Covid19, Seksuele gezondheid

Vanaf 25 september hoeven we geen anderhalve meter afstand meer te houden. We kijken uit naar deze versoepeling. Het maakt flirten en seksen een stuk gemakkelijker. Maar de risico’s van het coronavirus blijven. Hoe ga je hiermee om? Hoe ga je het gesprek aan de ander? Hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft?

Je hebt het vast meegekregen. Vanaf 25 september mogen onder meer de horeca meer gasten ontvangen en evenementen en festivals onder voorwaarden doorgaan. Het kunnen laten zien van een coronatoegangsbewijs wordt op dat soort plekken verplicht. Het ontmoeten van (nieuwe) mensen is hierdoor weer een stukje gemakkelijker. Net als het hebben van seksueel contact.

Check het

Als je met iemand flirt en je wilt dichterbij komen, dan is het goed om te checken of die ander zich daar ook oké bij voelt. Die check is altijd al belangrijk. En helpt nu ook bij het voorkomen van corona.
Ga met elkaar het gesprek aan. Is de ander gevaccineerd of onlangs getest? Welke risico’s lopen jullie? Wat vind jij oké? Wat vindt de ander? Ook al heb jullie een coronatoegangsbewijs, dan is toch dit gesprek nodig. Er is namelijk nog steeds een (klein) risico op besmetting.

Stelletje (jongen en meisje) kijken met genegenheid naar elkaar

Ga ervoor!

Heb je zin in seks? Ga ervoor! Als je open en eerlijk met elkaar communiceert, hoeft niets te gek te zijn. Veiligheid en plezier gaan hand in hand. Hebben jullie de risico’s besproken? Wees óók dan eerlijk over jouw wensen en grenzen op seksueel gebied. Maak ze bespreekbaar. En luister naar de wensen en grenzen van de ander.

Telefoonnummer

Vraag om elkaars telefoonnummer als je seks met elkaar hebt. En laat je testen bij klachten. Is je test toch positief? Informeer de mensen met wie je kort daarvoor seks had. Zij kunnen zich dan ook laten testen. Wil je dit niet zelf doen? De GGD kan je hierbij helpen.

Wil je zo min mogelijk risico lopen? Lees dan de adviezen Soa Aids Nederland. Klik op de link hieronder. Of kijk op www.sense.info.

Kun je corona krijgen door seks of zoenen?
Vragen over dit artikel?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of volg ons en praat mee op social media.

Naar Contact
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.