Zoeken
Ymke Kelders - Programmamedewerker Seksualiteit & Zorg

Ymke Kelders

Programmamanager Seksualiteit & Zorg

Iedereen heeft het recht om diens seksualiteit te ontwikkelen op een manier die bij hen past. Sommige mensen hebben – vanwege ziekte of beperking – daar hulp bij nodig. Dit is waar wij ons binnen het programma Seksualiteit & Zorg op richten. We streven ernaar dat iedere (toekomstige) zorgprofessional kennis heeft over hoe ziekte een rol kán spelen in relatie tot seksualiteit en hoe die zorgprofessional hierover het gesprek aan moeten gaan.

 

Seksualiteit speelt je hele leven een rol en is op verschillende manieren in verschillende levensfasen belangrijk. Daarom is het voor iedereen een herkenbaar thema, maar niet een vanzelfsprekend gespreksonderwerp. In mijn jaren bij Rutgers heb ik veel gepassioneerde zorgprofessionals, docenten, beleidsmedewerkers en politici mogen leren kennen die zich inzetten in het doorbreken van het taboe rondom seksualiteit in de zorg. Maar als er in de maatschappij niet genoeg ruimte, tijd en geld vrij gemaakt wordt voor dit thema is hun passie en actiebereidheid niet genoeg. Daarom richten veel van onze projecten zich ook op het structureel borgen van aandacht voor seksualiteit, seksuele gezondheid.

Uiteraard met het ‘niets over ons, zonder ons’ als basisprincipe. Vanuit dat principe werk ik in al mijn projecten met mensen van jong tot oud, met of zonder handicap, LHBTI+ personen en hierdoor ben ik er van overtuigd dat we de meeste impact kunnen bereiken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.