Organisatie groep mensen

Landenkantoren

In het buitenland werken we nauw samen met onze partners die programma's en projecten implementeren. Als het nodig is ondersteunen we ze ter plekke. Daarnaast ontwikkelen we programma's, strategieën en activiteiten samen met ons landenkantoor in Indonesië.

Indonesië: vechten tegen taboes

In een land waar het verstrekken van gratis condooms onmiddellijk protest oproept en vier op de tien huwelijken worden gesloten tussen minderjarigen is een landenkantoor van Rutgers geen overbodige luxe. Het staat in Jakarta.

Samenwerking is de sleutel voor kleine doorbraken in het grootste moslimland ter wereld. Onder de naam ‘Aliansi Satu Visi’ (One Vision Alliance) probeert Rutgers met een tiental partnerorganisaties op het gebied van seksuele rechten taboes te doorbreken en de overheid aan te zetten tot beleid dat seksuele en reproductieve gezondheid en rechten waarborgt. 

 

Groepje jongeren (Foto: Fleur Koning)

Ook op lokaal en provinciaal niveau is de alliantie actief. Bijvoorbeeld om jongeren te informeren over relaties en seksualiteit en hulp te bieden aan slachtoffers van seksueel geweld.

Jongeren zijn de toekomstige leiders van Indonesië en omdat 1/5 van de totale bevolking uit jongeren bestaat, geloven wij dat we verschil maken door ze op een zinvolle manier te betrekken.

 
Manager landenkantoor Indonesië

www.rutgers.id 

Pakistan 

Rutgers werkte tot en met 2018 in Pakistan. Het richtte zich op jonge mensen. Voor hen maakte Rutgers in Pakistan een verschil door seksuele vorming in het onderwijs te stimuleren. En door hulpverleners aan te sporen om jongeren serieus te nemen en daadwerkelijk te helpen in plaats van ze weg te sturen omdat ze te jong zijn, of niet getrouwd.

Ook gedragsverandering was een belangrijke focus voor het landenkantoor in Pakistan: bij de jongeren zelf, hun ouders en hun docenten, maar ook bij journalisten en politici.

Vietnam

Rutgers werkte tot en met 2013 in Vietnam. Bijna twee decennia lang. Toen Vietnam zich ontwikkelde tot een midden-inkomenland, kwam het niet langer in aanmerking voor (financiële) ondersteuning voor het verbeteren van de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Meer informatie over ons werk in Vietnam is te vinden op de Engelstalige website.