Turkse meiden liefdesloket

Internationaal

Rutgers zet zich wereldwijd in voor het versterken van de seksuele gezondheid en rechten van jonge mensen. Met organisaties overal in de wereld werken we aan seksuele gezondheid en vrije keuzes als het gaat om relaties, seksualiteit en het wel of niet krijgen van kinderen.

Onderwerpen rondom seksualiteit worden in veel landen overschaduwd door taboes en gezondheidsrisico’s. Probeer in India maar eens condooms te kopen als je niet getrouwd bent. Klop in Indonesië maar eens bij je leraar aan voor seksuele voorlichting. Of probeer in Oeganda maar eens hand in hand over straat te lopen als homostel.

Jonge moeder met kind op arm (foto: Nancy Durell McKenna)

Met meer dan 50 jaar ervaring weten we hoe we seksualiteit en het recht om te beslissen over het eigen lichaam, bespreekbaar kunnen maken. Ook in landen waar dit gevoelig ligt. Met respect voor culturele nuances zetten we onze projecten, trainingen en informatiepakketten in. Daarmee maken we een groot verschil voor mensen individueel en voor gemeenschappen als geheel.

Onze aanpak is wereldwijd uniek omdat we seksuele gezondheid en rechten verbeteren door een combinatie van onderzoek, interventie en pleitbezorging in te zetten. We doen dit samen met jonge mensen, omdat zij de enigen zijn die weten wat ze nodig hebben.

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers