Vader met baby'tje (MAY Fotografie)

Verlofplanner geboorteverlof

De Verlofplanner van 24baby.nl en Rutgers helpt aanstaande ouders vast na te denken over een verdeling van de zorg en het inplannen van het geboorteverlof voor als vanaf 1 juli 2020 de nieuwe regeling ingaat.

Momenteel hebben partners van vrouwen die zijn bevallen recht op 5 dagen geboorteverlof tegen 100% van het loon. Vanaf 1 juli 2020 mogen ze in het eerste half jaar nog eens 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen, tegen 70% van het loon. De nieuwe verlofregeling biedt vaders/partners niet alleen de mogelijkheid om langer bij hun pasgeboren kind te zijn, maar ook om die verlofperiode zelf in te delen. 

“We vergeten heel makkelijk hoe zwaar die eerste maanden met een baby zijn. Door die tijd thuis te zijn, heb je de rust om aan alle veranderingen te wennen. Hierdoor verdiept je relatie, zowel met elkaar als met je kind. Dat gun ik iedereen.”

 
Willem Bisseling
Vader

Verlofplanner

Met de verlofplanner maak je een overzicht van de mogelijke data van jullie zwangerschaps-, bevallings- en geboorteverlof. Deze planner is ontwikkeld door Rutgers en 24baby.nl.

Bekijk de verlofplanner

Verlofregelingen

Hoe zit het precies met de verschillende verlofregelingen voor ouders in Nederland? 

Meer informatie

Op de website van 24baby.nl vind je veel meer informatie over geboorteverlof voor partners

Bekijk de informatie over geboorteverlof voor partners

Over Rutgers

Twitter

Volg ons op Twitter
Rutgers en de Postcode Loterij

Jaarlijks ontvangt Rutgers steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers