Zoeken

Training en advies

Intimiteit en seksualiteit horen bij het leven van ieder mens. Wil jij als professional op een positieve manier bijdragen aan seksuele gezondheid?

Seksualiteit bespreken in het onderwijs of in de zorg is niet altijd even makkelijk. Hoe begin je erover? En hoe ga je om met lastige situaties? Dat ontdek je in onze trainingen en online cursussen. En met onze incompany trainingen op maat is er voor elke organisatie een passend aanbod.

Ontdek hoe je professioneel en open het gesprek over relaties, seksualiteit en grensoverschrijding voert.

Vrouw staat voor een whiteboard tijdens een training van Rutgers over relaties en seksualiteit

Live trainingen

Wil jij meer kennis en zelfvertrouwen voor het bespreken van seksualiteit in je werk? Ontdek in onze live trainingen hoe je met jongeren, cliënten of patiënten praat over relaties en seksualiteit en bijdraagt aan gezond seksueel gedrag.

Bekijk alle trainingen

(Selecteer bij ‘Wat zoek je’ het vinkje ‘Trainingen’)

Professionele mevrouw doet een online cursus op laptop

Online cursussen

Wil jij graag leren wanneer het jou uitkomt? In ons leerportaal vind je tientallen cursussen over seksualiteit, diversiteit en het voorkomen van seksuele grensoverschrijding.

Bekijk alle online cursussen

(Selecteer bij ‘Wat zoek je’ het vinkje ‘Trainingen’)

Groep collega's zit buiten aan tafel onde rafdak voor een Rutgers incompany training op maat

Trainingen op maat

Wil je jouw organisatie versterken in het professioneel omgaan met seksualiteit en het geven van positieve aandacht voor dit thema? Wij geven incompany trainingen op maat en bieden advies en begeleiding bij specifieke vraagstukken. Neem vrijblijvend contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Contact over incompany trainingen

Meer mogelijkheden

 

Beleid maken en verbeteren

Wil je weten of het beleid rond seksualiteit en veiligheid in jouw organisatie werkt in de dagelijkse praktijk? Wij geven ondersteuning en advies bij (het verbeteren van) visie en beleid rond seksualiteit. En zo het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Gespreksvoering en professioneel omgaan met seksualiteit

We bieden trainingen rond gespreksvoering en professioneel omgaan met seksualiteit, met aandacht voor diversiteit. We versterken de vaardigheden van het team met kennis, interactie en praktijkgerichte trainingen. Samen kijken we welke aanpak de beste is binnen jouw organisatie.

Groep collega's zit samen in een kring voor overleg

Teambijeenkomst om echt te weten wat speelt

Voordat we een incompanytraining geven, organiseren we een teambijeenkomst. Aan de hand van een interactieve uitwisseling wordt duidelijk wat de belangrijkste vragen zijn. We zien welke zaken spelen en waar knelpunten zitten waar jullie als team of organisatie tegenaan lopen. Zo kunnen we goed inspelen op wat voor jullie nodig is om goed met het thema te werken tijdens de training.

Follow-upbijeenkomst om van elkaar te leren

Tijdens een follow-upbijeenkomst wissel je praktijkervaringen uit. Je bespreekt de vragen en problemen waar jullie na de training nog tegenaan lopen. Samen leer je hoe je daarmee om gaat en verder komt.

Train de trainer

In het train-de-trainer-traject worden medewerkers uit je eigen organisatie opgeleid tot trainer seksualiteit. Zo kan de training in eigen beheer worden uitgevoerd. Er zijn verschillende begeleidingsvormen mogelijk:

  • Begeleiding door een trainer van Rutgers tijdens het geven van trainingen.
  • Meelopen met trainers van Rutgers tijdens hun trainingen.
  • Supervisie- of intervisiebegeleiding.
collega's staan samen op event voor teambijeenkomst met workshops over relaties en seksualiteit

Intervisie bij groepen

Onze adviseurs geven ook advies of begeleiding aan intervisiegroepen en ondersteuning bij het opzetten van een nieuwe groep. Bijvoorbeeld voor groepen van trainers, vertrouwenspersonen of aandachtsfunctionarissen seksualiteit.

Studiedagen, workshops en themabijeenkomsten

Hulp nodig bij de inhoudelijke invulling van studiedagen, workshops en themabijeenkomsten rond het thema seksualiteit en (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag? Graag denken we mee over het programma. We kunnen ook inhoudelijke onderdelen verzorgen.

Interesse? Of heb je vragen?

Neem contact met ons op. We denken graag met je mee en kunnen de mogelijkheden bespreken.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.