Zoeken

Social Change Agent Mees Walter

Social Change Agents zijn jonge rolmodellen die taboe onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar maken in hun eigen omgeving, ontmoet Mees.

Hey ik ben mees, 23 jaar en ik kom uit Zundert. Ik woon nu afwisselend in Breda, Sittard, Maastricht en Amsterdam. Dit komt omdat ik op verschillende plekken werk. Ik werk namelijk als theatermaker en conceptontwikkelaar, omdat projecten soms breder zijn dan alleen in het theater. Verder werk ik veel met Anoek Oostermeijer, een andere Social Change Agent bij Rutgers, samen maken we voorstellingen rondom seksuele- en genderdiversiteit."
Rutgers portret van Change Agent Mees
Afbeelding van Quote van Social Change Agent mees "Mijn eigen seksuele voorlichting was super crap, alleen standaard hetero dingen werden besproken. Zelf had ik veel vragen die open bleven".

Voorlichting via theater

Anouk en ik geven zelf seksuele voorlichting met behulp van een interactieve voorstelling die Our life in colour heet. Dit is heel leuk om te doen! Het is een combinatie tussen voorlichting geven en theater maken. Het is een vrachtwagentrailer voorstelling, wat inhoudt dat we een trailer meenemen naar een middelbare school waar alle benodigdheden voor de voorstelling al inzitten.

Mijn eigen seksuele voorlichting op de middelbare school was niet goed. We kregen alleen maar les over ongewenste zwangerschappen, soa’s en voorbehoedsmiddel en alle informatie was gericht op een man met een vrouw. Zelf had ik veel vragen die onbeantwoord bleven. Hoe zit het met je gevoelswereld? Hoe weet je wat je grenzen zijn en hoe geef je deze aan? En hoe zit het met diversiteit?

Labels

Sinds een jaar ben ik gestopt met labelen, maar ik praat er wel heel erg veel over met mensen, onder andere in de voorstelling. Het is soms voor de zichtbaarheid wel beter om dingen te labelen, maar ik heb liever dat het niet nodig is. Wat ik vooral belangrijk vind is dat iedereen in zijn waarde gelaten wordt en dat je iedereen gelukkig laat zijn.

Social Change Agent

Als Social Change Agent heb ik nog geen vast doel voor wat ik wil bereiken. Ik ben nog aan het rondkijken waar iedereen mee bezig is. Ik vind het mooi dat er zoveel jongeren zijn die samenkomen en samen bekijken wat ze willen doen. Ook vind ik het heel fijn dat jongeren bij Rutgers de kans krijgen om zelf aan het woord te zijn in plaats van dat er alleen maar over jongeren gesproken wordt. Ik wil graag dat wij als groep ‘de jongeren’ kunnen representeren op het gebied van seksualiteit en ik wil hier verantwoording voor dragen binnen de change agents.

Foto credit: Joost Milde

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.