Zoeken

Social Change Agent Josh de Lange

Social Change Agents zijn jonge rolmodellen: jongeren die taboe onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar maken in hun eigen omgeving. Ontmoet Josh de Lange

“Hey! Mijn naam is Josh de Lange en ik kom uit Eindhoven. Ik woon nu samen met mijn vriendin in Tilburg, waar ik aan de hogeschool Communicatie binnen de creatieve industrie studeer. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf in film- en videoproductie en design. Ik ben hiermee begonnen omdat de filmacademies vaak erg elitair zijn. Dat past niet bij mij. Omdat ik veel plezier heb in dit vak besloot ik om mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik identificeer mij als man, gebruik de voornaamwoorden hij/hem en ik zweef tussen hetero- en biseksueel in.
Portret van Rutgers Social Change Agent Josh de Lange
Portret van Rutgers Social Change Agent Josh de Lange

Praten over seks!

Seksuele voorlichting op moet verbeterd worden. Ik vind het belangrijk dat over alle onderwerpen op het gebied van seks gepraat kan worden. Momenteel worden veel aspecten van seks niet besproken in de klas en ik vind het belangrijk dat men weet dat niks raar is. Iedereen moet zich gehoord voelen als het over seks gaat en er moet meer oog zijn voor inclusiviteit.

Mijn persoonlijke ervaring met seksueel misbruik

Ik ben op mijn 17e verkracht door een volwassen man op mijn vereniging. Deze man heeft mij daar dronken gevoerd en misbruikt. Ik voelde mij eigenlijk enorm thuis op deze vereniging. Destijds had ik een slechte thuissituatie, dus ik vond het heel prettig dat ik ergens anders heen kon om me comfortabel te voelen. Hier bleef ik dan ook graag hangen tot het eind van de avond, omdat ik liever niet naar huis ging. Achteraf gezien denk ik dat ik beter wel eerder naar huis kunnen gaan. Maar ik weet dat wat mij overkomen is niet mijn schuld was. De man heeft misbruik gemaakt van mijn kwetsbare situatie. In de tijd na dit geweldsincident heb ik ervoor gezorgd dat mijn leeftijdsgenoten nooit tot het laatst bleven hangen. Zelf zorgde ik er ook voor dat ik op tijd naar huis ging om te voorkomen dat dit weer kon gebeuren.

Ik vind het belangrijk dat er een grotere nadruk op wordt gelegd dat mannen niet altijd alleen de dader zijn. Zij kunnen, net als ik, ook slachtoffer worden. Hetzelfde geldt voor het feit dat vrouwen niet alleen slachtoffer kunnen zijn, maar ook dader.”

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.