Zoeken

Social Change Agent Izy Dekker

Social Change Agents zijn jonge rolmodellen: jongeren die taboe onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar maken in hun eigen omgeving. Ontmoet Izy Dekker.

Als Social Change Agent wil ik mij inzetten om seksuele vorming op school te verbeteren, zorgen dat er duidelijke richtlijnen komen, met name voor middelbare scholen. Seksuele vorming kan namelijk bijdragen aan open gesprekken over thema’s die te maken hebben met seks en seksualiteit, zodat haat en onbegrip de wereld uit gebracht worden.
Portret van Rutgers Social Change Agent Izy Dekker
Portret van Rutgers Social Change Agent Izy Dekker

Ik vind het belangrijk dat de politiek, zowel nationaal als internationaal, meer aandacht besteedt aan seksuele gezondheid en gelijkheid, want als de overheid dit uitdraagt, wordt het in de maatschappij ook normaal. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik mezelf kan zijn en dat ik mijn seksualiteit als vrouw kan uiten. Ik hoop dat we er met de Change Agents voor kunnen zorgen dat iedereen zich vrij voelt om zich te kunnen uiten naar zijn genderidentiteit.

Ik denk dat ik heteroseksueel ben, maar ik weet het niet 100% zeker
Izy Dekker

Mijn persoonlijke ervaring met seksuele voorlichting

Op de basisschool heb ik heel weinig seksuele vorming gehad. Op de middelbare school was dit alleen in de onderbouw bij biologie. Samen met Fleur en Nine, met begeleiding van Rutgers, heb ik een profielwerkstuk geschreven over seksuele vorming op onze middelbare school. We hebben gekeken hoe het precies zit met seksuele vorming en wat leerlingen van de lessen seksuele vorming vinden. Omdat het onder biologie valt, worden veel thema’s vergeten. Dit is erg jammer. Vandaar dat ik ook hoop om dat te veranderen.

Wie ik ben

Mijn gender is vrouw (zij/haar) en ik denk dat ik heteroseksueel ben, maar ik weet het niet 100% zeker. Ik ben 20 jaar jong en studeer Culturele Antropologie en woon sinds kort in Utrecht. Ook hou ik van reizen. Afgelopen jaar heb ik een tussenjaar gehad, waarin ik veel heb gewerkt, ook vrijwilligerswerk o.a. bij CHOICE. Hierna ben ik op reis gegaan in Azië, maar helaas moest ik door corona eerder terug naar Nederland komen.”

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.