Zoeken

Social Change Agent Isabelle Bakker

Social Change Agents zijn jonge rolmodellen: jongeren die taboe onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar maken in hun eigen omgeving. Maak kennis met Isabelle.

Mijn naam is Isabelle Bakker, ik ben 20 jaar oud en woon in Oosterhout, Breda. Ik identificeer mezelf als vrouw, gebruik de voornaamwoorden zij/haar en ben heteroseksueel. Door mijn studie ben ik bij Rutgers terechtgekomen. Afgelopen jaar heb ik een project afgerond waarbij ik een spel heb gecreëerd genaamd ‘Sticky Situation’.
Portret van Rutgers Social Change Agent Isabelle Bakker
Portret van Rutgers Social Change Agent Isabelle Bakker

Ik ben enig kind en ik wilde dat vroeger ook graag blijven. Ik dacht dat seks alleen bedoeld was om een baby te maken, en dat je na één keer dus klaar was. Daarom wilde ik niet dat mijn ouders seks hadden, omdat ik bang was dat ik hierdoor niet meer enig kind zou zijn!

Seksuele voorlichting verbeteren

Het is voor mij belangrijk om seksuele voorlichting op school te verbeteren. Ik ben begonnen op de mavo. Hier heb ik veel voorlichting gekregen. Daarna ging ik naar de havo en hier werd er minder aandacht en tijd aan seksualiteit besteed. Er werd veel gefocust op de biologische aspecten van voorlichting. Dit vond ik jammer. Ik zou seksuele voorlichting willen verbeteren vanuit mijn studie Trend Research and Concept Creation in Lifestyle. Ik heb al een spel ontworpen waarbij leerlingen tijdens de seksuele voorlichting op een speelse manier dilemma’s bespreken die ‘Sticky Situations’ heet.

Social Change Agents

Ik hoop andere jongeren te leren kennen die zich ook actief inzetten voor deze onderwerpen. Ik denk dat we elkaar kunnen helpen en inspireren. Het zou ontzettend tof zijn als ik samen met de Social Change Agents kan bereiken wat ik voor ogen heb.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.