Zoeken

Social Change Agent Iris Bruil

Social Change Agents zijn jonge rolmodellen: jongeren die taboe onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar maken in hun eigen omgeving. Ontmoet Iris Bruil.

Portret van Rutgers Change Agent Iris Bruil
Citaat van Rutgers Social Change Agent Iris Bruil

Konten knijpen in de kroeg

Ik heb wel eens te maken gehad met seksueel overschrijdend gedrag. “Gelukkig” was het bij mij nog mild. Een voorbeeld hiervan is in de kroeg staan en in je kont geknepen worden. Niet prettig… Waarom andere mensen denken dat dit oké is, daar begrijp ik niks van. Ik heb bij dit soort gevallen vaker zelf een statement proberen te maken. Knijp jij in mijn kont? Prima, dan knijp ik terug in die van jou. Eens kijken hoe je dat vindt! De reactie was altijd hetzelfde: een verbaasde blik en een sprongetje achteruit met een snelheid waar je u tegen zegt.

Anticonceptie

Anticonceptie zoals de pil, een spiraal en condooms kosten geld en worden vaak betaald door vrouwen. Dit geeft een heel dubbel gevoel. Je hebt toch samen seks? Ik vind dat dit mag veranderen. Misschien is alleen al het actief bewust maken van mensen hierin genoeg. Wie weet.

Social Change Agents

De Social Change Agents is een groep die elkaar ondersteund waar nodig. We helpen elkaar met onze projecten en we kunnen alles aan elkaar vragen! Dat is ontzettend fijn. We hebben elkaar pas een paar keer gezien, maar het voelt al echt als een hechte club!

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.