Zoeken

Social Change Agent Fleur Mooren

Social Change Agents zijn jonge rolmodellen: jongeren die taboe onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar maken in hun eigen omgeving. Ontmoet Fleur Mooren.

Hoi! Ik ben Fleur Mooren, ik ben 20 jaar en woon in Amstelveen. Mijn gender is vrouw, zij/haar en ik ben heteroseksueel. Ik heb het idee dat onze generatie een generatie is die kan zorgen voor veel belangrijke veranderingen, die echt iets kunnen betekenen voor de toekomst. Het voelt daarom wel als een belangrijke taak om Social Change Agent te zijn, niet alleen voor generaties van nu, maar ook voor toekomstige generaties.
Portret van Rutgers Social Change Agent Fleur Mooren
Portret van Rutgers Social Change Agent Fleur Mooren

Het taboe doorbreken

Wat ik vooral heel belangrijk vind is het taboe doorbreken. Ik merk nu namelijk vaak dat het ‘gek’ is om over seks te praten. Er ontstaat dan meteen een ongemakkelijke sfeer, terwijl dit niet nodig is. Daarnaast zou ik graag willen strijden tegen discriminatie. Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, ondanks zijn gender of seksuele voorkeur.

Seksuele vorming en belangrijke thema’s

Op de basisschool heb ik niet tot nauwelijks seksuele vorming gehad. Op de middelbare school kreeg ik het in de onderbouw bij biologie. In de bovenbouw koos ik voor biologie in mijn pakket dus in de 4e klas kreeg ik weer seksuele vorming. Over het algemeen was het heel theoretisch. In de 6e klas heb ik mijn profielwerkstuk samen met de andere Social Change Agents Nine en Izy gedaan over seksuele vorming op onze middelbare school (in samenwerking met Rutgers). We hebben de inhoud onderzocht en meningen van leerlingen gevraagd. Hierdoor zijn we erachter gekomen dat er een hoop is dat veranderd kan worden. Dit is ook een belangrijk thema dat ik wil aankaarten als Change Agent.”

Studentenleven

Ik studeer verpleegkunde in Amsterdam en daarnaast werk ik in de thuiszorg. Ik woon op Uilenstede met 13 anderen in een eenheid. Er is altijd wel wat te doen in huis, wat zorgt voor veel gezelligheid. Zo kan ik, ondanks corona, toch nog een beetje genieten van het studentenleven.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.