Zoeken

Bio's sprekers Rutgers Dialoog

Danielle Jiskoot

Danielle Jiskoot, changemaker en dé spreker over zelfexpressie, inclusie en (werk)geluk. Ze richtte in 2019 The Drag Agency op, de eerste agency voor drag talent in de Benelux. Daniëlle is expert op het gebied van leiderschap, diversiteit & inclusie, mens & maatschappij en ondernemerschap.

Portretfoto directeur Ton Coenen

Ton Coenen

Ton Coenen is de directeur van Rutgers, dat in 18 landen werkt. Ton is voorzitter van de EuroNGOs, een Europees netwerk van NGOs, die internationaal werken op het gebied van SRGR. Ton heeft masters in Public Health en Public Management, was 17 jaar directeur van het Aids Fonds en werkte daarvoor bij de GGD. Hij was betrokken bij versterking van het maatschappelijk middenveld als co-voorzitter van het Europese civil society Forum voor Hiv/Aids, als co-voorzitter voor HIV in Europe, bestuurslid van Icaso en het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria. Ton is lid van de raad van toezicht van VluchtelingenWerk Nederland.

Traoré Soudeissi

Traoré Soudeissi

Traoré Soudeissi (25) heeft de studie Public Health and Epidemiological Surveillance afgerond in 2017 en is nu jeugdvrijwilliger bij de Association Béninoise pour la Promotion de la Famille (ABPF), waar hij regionaal focal point is van de jeugdbeweging Mouvement d’Action des Jeunes (MAJ) in Kandi in het Noorden van Benin. In deze functie zet hij zich in voor de seksuele en reproductieve rechten van jongeren door middel van onder andere het organiseren van bewustwordingsactiviteiten en beleidsbeinvloeding.

Rukshana Kapali

Rukshana Kapali

Rukshana Kapali is een 22-jarige trans vrouw uit Nepal. Ze volgt momenteel twee bachelorstudies: Taalkunde and Recht. Naast haar studies zet ze zich in voor rechten rondom seksuele diversiteit en gender identiteit en maakt ze deel uit van de Nepal Bhasa-beweging. Ze is auteur en heeft verschillende boeken geschreven, vooral over kwesties rondom seksuele diversiteit en gender identiteit en het raakvlak met taal.

Faith Mairah

Faith Mairah

Faith Mairah pleit voor lichamelijke autonomie en de verwezenlijking van seksuele Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR) door jongeren. Ze is momenteel de Youth Country Coordinator, SRHR Alliance Uganda, een alumnus van de YALI en AIESEC gemeenschappen, lid van de wereldwijde beweging She Decides, de UN Women Uganda Youth Representative, Generation Equality en ze is genomineerd voor het kantoor van de Vice Chair Policy and Advocacy, Commonwealth Youth Council 2021/2023.

Rutgers dialoog 2021 - Portret Faith Nabunya

Faith Nabunya

Faith Nabunya werkt als communicatiemedewerker bij het Center for Health, Human Rights and Development. Ze is verantwoordelijk voor de visuele content van CEHURD en de mediarelaties. Ze is erg gepassioneerd over het opkomen voor meisjes en jonge vrouwen met ervaring in Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten. Ze was de vice-voorzitter voor de Youth Advisory Committee voor de SRHR Alliance Uganda 2017/2018 en maakte deel uit van de Dance 4 Life Academy cohort (januari-juni 2020, met een certificaat in de modules: get into the mood, public speaking, time management & self-care, power & gender effective influencing). Ze heeft een Diploma in Industriële Kunsten, Grafisch ontwerp en animatie, en is momenteel student Gender aan de school van Vrouwen en Gender studies, Makerere University in Oeganda.

Kitty van der Heijden

Kitty van der Heijden

Kitty van der Heijden is sinds begin 2020 Directeur-Generaal Internationale Samenwerking (DGIS) bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Haar verantwoordelijkheden omvatten beleid, implementatie en financiering van ontwikkelingssamenwerking. Centrale thema’s zijn gender, duurzame economische ontwikkeling, en klimaatbeleid.

Josephine Coers

Josephine Coers

Josephine is 23 en woont in Eindhoven. Ze studeert Social Work en werkt momenteel op een woongroep. Josephine heeft een theaterachtergrond en maakt, speelt en werkt graag met jongeren. Ze maakte de theatervoorstelling ‘Dan maak je maar zin’, die gaat over communicatie in plezier in seks.

Josh de Lange

Josh de Lange

Josh is 25 jaar, studeert HBO Communicatie in Tilburg en werkt als zelfstandig foto- en videograaf. Samen met zijn vriendin werkt hij vol passie aan de podcast Over Seks(t), waarin zij op een informatieve manier praten over seks en seksualiteit. Daarnaast zet Josh zich vol trots in als Change Agent, om te werken aan meer openheid en acceptatie onder jongeren op het gebied van seksualiteit.

Radhieka Bansidhar

Radhieka Bansidhar

Radhieka is 19 jaar en woont in Rotterdam. Hier studeert ze Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Radhieka is al lang actief op het gebied van seksualiteit. Ze is pas net aangesloten bij de Social Change Agents, maar heeft al een plan. Momenteel ontwikkelt ze een serie voorlichtingslessen over menstruatie, special voor het basisonderwijs.

Mik Zwaan

Mik Zwaan

Mik is 22 jaar en gebruikt de voornaamwoorden die/hun. Die heeft Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde gestudeerd in Leiden en hoopt binnenkort aan de slag te gaan als biologiedocent. Mik houdt zich in diens vrije tijd bezig met activisme en politiek en strijdt voor een radicaal gelijkwaardige wereld. Daarnaast organiseert en geeft Mik inclusieve en sekspositieve seksuele en relationele vorming op scholen.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.