Bio's sprekers Rutgers Dialoog 2022
Anoek en Mees
Anoek Oostermeijer (1995) en Mees Walter (1997) zijn een kunstenaarsduo verbonden aan het theatergezelschap ‘Het Laagland’ en afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Ze maken beeldende voorstellingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Ze focussen zich met hun projecten op de acceptatie en normalisatie van seksuele diversiteit in Nederland. Dit doen ze in samenwerking met zowel artistieke als maatschappelijke organisaties die zich hiervoor inzetten.
Randy Konijnenberg - Amadeus Lyceum
Randy Konijnenberg is docent Frans op het Amadeus Lyceum in Utrecht. Ook geeft Randy het nieuwe vak ‘Ontmoeten & Verbinden’. Dit vak is tot stand gekomen om tijd en ruimte te creëren voor belangrijke onderwerpen als mediawijsheid, filosofie en inclusieve en positieve relationele en seksuele vorming. Randy is verantwoordelijk voor het laatstgenoemde thema van dit vak.
Jannie Weggemans – Yuverta
Sinds 12 jaar werk Jannie op het Wellant college in Zuilen, een groene VMBO-school die inmiddels Yuverta heet. Zij geeft hier praktijkvakken en heeft zelf een lessenserie Seksualiteit en Relaties voor klas 2 ontwikkeld. Sinds dit jaar heeft haar school besloten om seksuele vorming in de mentorlessen onder te brengen. In alle leerjaren, waardoor er een doorlopende leerlijn gaat ontstaan.
Carmel Jansen - ICT College
Carmel is docent Engels op het ICT College in Nieuwegein (ROC Midden Nederland, MBO) en lid van de werkgroep diversiteit. Carmel geeft zelf weinig les over relaties en seksualiteit, maar merkt wel dat het onderwerp heel erg leeft. Zij ziet noodzaak voor seksuele en relationele vorming op MBO’s, wat vaak laatste schoolstappen van jongeren zijn.
Sieger Valks - Stichtse Vrije School
Sieger is docent handvaardigheid en mentor op de Stichtse Vrije School in Zeist. Sieger vindt het belangrijk dat scholen een breed en actueel programma aanbieden met seksuele vorming. Zo krijgen leerlingen antwoord op de vragen die zij hebben. Sieger was in 2021 genomineerd voor de verkiezing van Leraar van het Jaar.
Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs
Dennis Wiersma (1986) studeert bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daarna is hij onder meer voorzitter van FNV Jong en projectmanager Aanpak Jeugdwerkloosheid op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In 2017 wordt Wiersma als VVD-er verkozen in de Tweede Kamer en in 2021 benoemd tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het demissionaire kabinet-Rutte III. Sinds begin 2022 is hij minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs in het kabinet-Rutte IV.
Regeringscommissaris Mariëtte Hamer
Mariëtte Hamer (1958) is van 1998-2014 lid van de Tweede Kamer namens de PvdA. Onder meer als voorzitter Vaste Kamercommissies Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, en Sociale Zaken en Werkgelegendheid, lid Presidium en ondervoorzitter Tweede Kamer en fractievoorzitter van de PvdA. Hamer is van 2014-2022 voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Sinds april 2022 werkt Hamer als regeringscommissaris voor de aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.
Josephine Coers
Josephine Coers is 24 jaar en studeert Social Work in Eindhoven. Daarvoor volgde zij een theateropleiding en maakte zij een voorstelling over communiceren voor, tijdens en na de seks. Zij vindt dat seksuele vorming ook moet gaan over de communicatie, het aangeven van grenzen én wensen en natuurlijk ook de positieve kanten van seks.
Romagna de Min
Romagna de Min is 25 jaar en woont in Amsterdam. Ze heeft de opleiding Cultural and Social Development aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Momenteel werkt zij als condomoloog in de Condomerie, waar zij mensen adviseert en voorlichting geeft. Tijdens haar studie en werk merkt Romagna dat er nog veel taboe rust op het onderwerp seksualiteit.
Damian Geerman
Damian Geerman is 24 jaar en komt uit Den Haag. Momenteel studeert hij Social Work met de focus op welzijn en samenleving. Damian gelooft dat als iedereen dezelfde seksuele voorlichting krijgt, er minder gediscrimineerd wordt op basis van gender en seksualiteit. Ook wil hij meer representatie in lesmateriaal zodat minderheidsgroepen zich meer herkennen.
Thijs Manders
Thijs Manders is 24 jaar en komt uit Utrecht. Op dit moment heeft hij een tussen jaar van de opleiding Gender Studies, en houdt hij zich bezig met schrijven en verschillende projecten over seksualiteit. Een goede seksuele vorming vindt hij enorm belangrijk omdat het om veel meer gaat dan alleen “hoe heb je seks.“ Seksuele vorming gaat ook om zelfverzekerd, Leren blij zijn met je lichaam en zonder schaamte kunnen kijken naar je diepste verlangens. Het betrekt de manier waarop we relaties aangaan, communiceren en samen plezier kunnen beleven.