Zoeken

Bio's sprekers Rutgers Dialoog 2022

Portret van Anoek en Mees - sprekers Rutgers-dialoog 2022

Anoek en Mees

Anoek Oostermeijer (1995) en Mees Walter (1997) zijn een kunstenaarsduo verbonden aan het theatergezelschap ‘Het Laagland’ en afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Ze maken beeldende voorstellingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Ze focussen zich met hun projecten op de acceptatie en normalisatie van seksuele diversiteit in Nederland. Dit doen ze in samenwerking met zowel artistieke als maatschappelijke organisaties die zich hiervoor inzetten.

Portret Ajouad - spreker Rutgers-dialoog 2022

Ajouad El Miloudi

Ajouad El Miloudi (1987) is een bekende radio-en tv-presentator. Zo is hij te zien als presentator van tv-programma’s als Puberruil, Willem Wever, Stinkend Rijk en Dakloos én van de Keuringsdienst van Waarde. Momenteel presenteert Ajouad onder meer het NTR-programma De Sociëteit.

Portret Randy - spreker Rutgers-dialoog 2022

Randy Konijnenberg - Amadeus Lyceum

Randy Konijnenberg is docent Frans op het Amadeus Lyceum in Utrecht. Ook geeft Randy het nieuwe vak ‘Ontmoeten & Verbinden’. Dit vak is tot stand gekomen om tijd en ruimte te creëren voor belangrijke onderwerpen als mediawijsheid, filosofie en inclusieve en positieve relationele en seksuele vorming. Randy is verantwoordelijk voor het laatstgenoemde thema van dit vak.

Portret van Jannie - spreker Rutgers-dialoog 2022

Jannie Weggemans – Yuverta

Sinds 12 jaar werk Jannie op het Wellant college in Zuilen, een groene VMBO-school die inmiddels Yuverta heet. Zij geeft hier praktijkvakken en heeft zelf een lessenserie Seksualiteit en Relaties voor klas 2 ontwikkeld. Sinds dit jaar heeft haar school besloten om seksuele vorming in de mentorlessen onder te brengen. In alle leerjaren, waardoor er een doorlopende leerlijn gaat ontstaan.

Carmel - spreker Rutgers-dialoog 2022

Carmel Jansen - ICT College

Carmel is docent Engels op het ICT College in Nieuwegein (ROC Midden Nederland, MBO) en lid van de werkgroep diversiteit. Carmel geeft zelf weinig les over relaties en seksualiteit, maar merkt wel dat het onderwerp heel erg leeft. Zij ziet noodzaak voor seksuele en relationele vorming op MBO’s, wat vaak laatste schoolstappen van jongeren zijn.

Portret Sieger - sprekers Rutgers-dialoog 2022

Sieger Valks - Stichtse Vrije School

Sieger is docent handvaardigheid en mentor op de Stichtse Vrije School in Zeist. Sieger vindt het belangrijk dat scholen een breed en actueel programma aanbieden met seksuele vorming. Zo krijgen leerlingen antwoord op de vragen die zij hebben. Sieger was in 2021 genomineerd voor de verkiezing van Leraar van het Jaar.

Minister Wiersma in de klas - spreker Rutgers-dialoog 2022

Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Dennis Wiersma (1986) studeert bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daarna is hij onder meer voorzitter van FNV Jong en projectmanager Aanpak Jeugdwerkloosheid op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In 2017 wordt Wiersma als VVD-er verkozen in de Tweede Kamer en in 2021 benoemd tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het demissionaire kabinet-Rutte III. Sinds begin 2022 is hij minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs in het kabinet-Rutte IV.

Portret Mariette Hamer - spreker Rutgers-dialoog 2022

Regeringscommissaris Mariëtte Hamer

Mariëtte Hamer (1958) is van 1998-2014 lid van de Tweede Kamer namens de PvdA. Onder meer als voorzitter Vaste Kamercommissies Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, en Sociale Zaken en Werkgelegendheid, lid Presidium en ondervoorzitter Tweede Kamer en fractievoorzitter van de PvdA. Hamer is van 2014-2022 voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Sinds april 2022 werkt Hamer als regeringscommissaris voor de aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.

Portret Josephine - spreker Rutgers-dialoog 2022

Josephine Coers

Josephine Coers is 24 jaar en studeert Social Work in Eindhoven. Daarvoor volgde zij een theateropleiding en maakte zij een voorstelling over communiceren voor, tijdens en na de seks. Zij vindt dat seksuele vorming ook moet gaan over de communicatie, het aangeven van grenzen én wensen en natuurlijk ook de positieve kanten van seks.

Portret van Marijn - spreker Rutgers-dialoog 2022

Marlijn Faber

Marlijn Faber is 19 jaar en studeert psychologie aan de Universiteit Utrecht. Marlijn vindt het belangrijk dat de seksuele vorming uitgebreider wordt, zodat er een meer open sfeer ontstaat rondom het onderwerp seksualiteit.

Portret Romagna - sprekers Rutgers-dialoog 2022

Romagna de Min

Romagna de Min is 25 jaar en woont in Amsterdam. Ze heeft de opleiding Cultural and Social Development aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Momenteel werkt zij als condomoloog in de Condomerie, waar zij mensen adviseert en voorlichting geeft. Tijdens haar studie en werk merkt Romagna dat er nog veel taboe rust op het onderwerp seksualiteit.

Portret Damian - sprekers Rutgers-dialoog 2022

Damian Geerman

Damian Geerman is 24 jaar en komt uit Den Haag. Momenteel studeert hij Social Work met de focus op welzijn en samenleving. Damian gelooft dat als iedereen dezelfde seksuele voorlichting krijgt, er minder gediscrimineerd wordt op basis van gender en seksualiteit. Ook wil hij meer representatie in lesmateriaal zodat minderheidsgroepen zich meer herkennen.

Portret Thijs - spreker Rutgers-dialoog 2022

Thijs Manders

Thijs Manders is 24 jaar en komt uit Utrecht. Op dit moment heeft hij een tussen jaar van de opleiding Gender Studies, en houdt hij zich bezig met schrijven en verschillende projecten over seksualiteit. Een goede seksuele vorming vindt hij enorm belangrijk omdat het om veel meer gaat dan alleen “hoe heb je seks. Seksuele vorming gaat ook om zelfverzekerd, Leren blij zijn met je lichaam en zonder schaamte kunnen kijken naar je diepste verlangens. Het betrekt de manier waarop we relaties aangaan, communiceren en samen plezier kunnen beleven.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.